BANCI | Ultima Ora

Finantele au emis titluri de stat in valoare de 18,7 milioane euro cu o dobanda de 9,82%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-08 22:09

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a plasat joi obligatiuni de stat de tip benchmark pe trei ani si cinci luni, în valoare de 68,96 milioane lei (18,7 milioane euro), la care a acceptat un randament anual mediu de 9,82%, potrivit comunicatului transmis de Banca Natională a României (BNR).

Randamentul anual maxim acceptat de Finante la această licitatie a fost de 10%, iar rata cuponului a fost de 8%. Suma anuntată initial de MEF pentru licitatia de joi era de 200 milioane lei, iar obligatiunile au scadenta în 25 octombrie 2011, reprezentând redeschiderea emisiunii din 11 februarie 2008.

Cererea de cumpărare venită din partea băncilor, de 441,9 milioane lei (120 milioane euro), a depăsit de peste sase ori suma atrasă de minister.

La ultima licitatie pentru titluri de stat cu aceeasi scadentă, din 7 aprilie, MEF a atras 179,25 milioane lei, la un randament mediu de 9,80%pe an.

Ministerul Economiei si Finantelor a anuntat, pentru trimestrul al doilea al acestui an, emisiuni de titluri de stat în valoare de 3 miliarde lei (peste 800 milioane euro), pentru finantarea deficitului bugetar si a datoriei publice guvernamentale.

MEF si-a propus redeschiderea unor emisiuni de obligatiuni de stat de tip benchmark în valoare de 300 milioane lei în luna mai.

Următoarea licitatie a MEF pentru obligatiuni de tip benchmark, scadente după cinci ani si în valoare de 100 milioane lei, va avea loc pe 22 mai.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraGaranti Bank isi majoreaza soldul de credite si depozite

Garanti Bank si-a majorat volumul de credite cu 1,6%, echivalentul a 120 milioane lei, in primul trimestru din acest an, de la 7,13 miliarde lei la finalul anului trecut la 7,25 miliarde lei in martie 2019. In acelasi timp, depozitele atrase de banca de la clienti au crescut semnificativ detalii

CEC Bank inlocuieste ROBOR cu noul indice IRCC pentru credite, fara sa majoreze marja de dobanda

Ca urmare a intrarii in vigoare, in data de 2 mai 2019, a prevederilor OUG nr. 19/2019 pentru modificarea si completarea unor acte normative, CEC Bank a actualizat oferta de creditare prin introducerea noului indice IRCC (indice de referinta pentru creditele consumatorilor) in modul de calcul al detalii

Banca Transilvania si CEC Bank au lansat platile interbancare instant si non-stop

Clientii Bancii Transilvania si ai CEC Bank pot efectua, incepand de astazi, plati interbancare, intre conturile celor doua banci, care se vor efectua instant, in mai putin de zece secunde, si non-stop, la orice ora si in orice zi, inclusiv sambata si duminica. In prezent, o plata sau detalii

Banca Transilvania a avut probleme cu functionarea sistemului de plati cu cardurile

Banca Transilvania (BT) a anuntat ca astazi au existat intermitente in functionarea sistemului de plati cu cardurile, cauzate de actualizarea obligatorie a sistemelor Visa si Mastercard, upgrade efectuat in noaptea de joi spre vineri, cumulata cu varful istoric in volumul detalii

Ultimele Comentarii