BANCI | Stirea Zilei

Banca Centrala Europeana (BCE) mentine dobanda la 4%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-08 20:24

Banca Centrală Europeană (BCE) a mentinut joi dobânda de politică monetară la 4%, în conformitate cu anticipările analistilor, în contextul în care membrii consiliului băncii au considerat că riscul unei inflatii ridicate este mai mare decât temerile legate de încetinirea economiei din zona euro.

Analistii anticipează că Trichet va repeta, în cadrul conferintei, temerile legate de nivelul ridicat al inflatiei si de incertitudinea legată de cresterea economiei din zona euro.

Inflatia s-a redus usor de la nivelul record de 3,6% atins în martie, la 3,3% în luna aprilie, potrivit estimărilor preliminare ale biroului european de statistică, Eurostat.

Totusi, rata anuală a inflatiei se mentine peste obiectivul BCE si influentează negativ cheltuielile si încrederea consumatorilor.

Toti cei 83 de analisti intervievati de Reuters au previzionat că BCE va mentine rata dobânzii de politică monetară la 4%, pentru a 11-a lună consecutivă, astfel încât cotatia euro si pietele financiare nu au fost influentate semnificativ de decizia băncii.

Pe termen mai lung, analistii anticipează că BCE va lua în considerare încetinirea economiei din zona euro si va urma deciziile altor bănci centrale, cum ar fi Rezerva Federală americană (Fed), de a reduce rata dobânzii de referintă.

Banca Angliei a mentinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul de 5%, în conformitate cu previziunile analistilor, care anticipează o posibilă reducere luna viitoare, pentru sustinerea economiei, în urma problemelor generate de criza de pe piata creditelor.

Fed a redus cu 3,25 puncte procentuale dobânda de politică monetară în ultimele opt luni, la doar 2%, pentru a sustine astfel economia americană care se confruntă cu pericolul intrării în recesiune.

Analistii anticipează că BCE va reduce dobânda cheie de două ori în semestrul al doilea, cu un total de 0,5 puncte procentuale, ceea ce înseamnă că rata de politică monetară se va situa la 3,5% până în luna decembrie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele În lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank și Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele șase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 bănci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii