BANCI | Stirea Zilei

Banca Centrala Europeana (BCE) mentine dobanda la 4%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-08 20:24

Banca Centrală Europeană (BCE) a mentinut joi dobânda de politică monetară la 4%, în conformitate cu anticipările analistilor, în contextul în care membrii consiliului băncii au considerat că riscul unei inflatii ridicate este mai mare decât temerile legate de încetinirea economiei din zona euro.

Analistii anticipează că Trichet va repeta, în cadrul conferintei, temerile legate de nivelul ridicat al inflatiei si de incertitudinea legată de cresterea economiei din zona euro.

Inflatia s-a redus usor de la nivelul record de 3,6% atins în martie, la 3,3% în luna aprilie, potrivit estimărilor preliminare ale biroului european de statistică, Eurostat.

Totusi, rata anuală a inflatiei se mentine peste obiectivul BCE si influentează negativ cheltuielile si încrederea consumatorilor.

Toti cei 83 de analisti intervievati de Reuters au previzionat că BCE va mentine rata dobânzii de politică monetară la 4%, pentru a 11-a lună consecutivă, astfel încât cotatia euro si pietele financiare nu au fost influentate semnificativ de decizia băncii.

Pe termen mai lung, analistii anticipează că BCE va lua în considerare încetinirea economiei din zona euro si va urma deciziile altor bănci centrale, cum ar fi Rezerva Federală americană (Fed), de a reduce rata dobânzii de referintă.

Banca Angliei a mentinut, joi, dobânda de politică monetară la nivelul de 5%, în conformitate cu previziunile analistilor, care anticipează o posibilă reducere luna viitoare, pentru sustinerea economiei, în urma problemelor generate de criza de pe piata creditelor.

Fed a redus cu 3,25 puncte procentuale dobânda de politică monetară în ultimele opt luni, la doar 2%, pentru a sustine astfel economia americană care se confruntă cu pericolul intrării în recesiune.

Analistii anticipează că BCE va reduce dobânda cheie de două ori în semestrul al doilea, cu un total de 0,5 puncte procentuale, ceea ce înseamnă că rata de politică monetară se va situa la 3,5% până în luna decembrie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraĹŁie al Băncii NaĹŁionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii