BANCI | Stirea Zilei

BNR si-a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru sfarsitul lui 2008, la 6%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-08 14:32

Banca NationalŃ a RomÔniei (BNR) si-a revizuit ţn usoarŃ urcare prognoza de inflatie pentru sfÔrsitul acestui an, la 6%, dar estimeazŃ o temperare mai rapidŃ a cresterii preturilor ţn anul 2009, la sfÔrsitul cŃruia inflatia ar urma sŃ reintre ţn grafic, a spus guvernatorul Mugur IsŃrescu.

Astfel, prognoza de inflatie pentru finalul anului viitor a fost revizuitŃ semnificativ ţn jos, de la 3,9% ţn raportul anterior la 3,5% ţn prezent, nivel care reprezintŃ chiar tinta BNR pentru 2009.

Pentru sfÔrsitul acestui an, tinta de inflatie a bŃncii centrale este de 3,8%, plus sau minus 1%, ţn timp ce pentru decembrie 2009, obiectivul este de 3,5% plus sau minus 1%.

Pentru inflatia estimatŃ, guvernatorul vede patru factori de risc si un factor pozitiv, care poate ajuta la temperarea inflatiei.

Astfel, un an agricol bun poate compensa ţn mare mŃsurŃ riscurile de accelerare a inflatiei peste traiectoria prognozatŃ. Aceste riscuri constau ţn continuarea devansŃrii cresterii productivitŃtii muncii de cŃtre cresterile salariale, deprecierea leului - pe fondul turbulentelor din piata financiarŃ internationalŃ - sau executia bugetarŃ mai laxŃ decÔt cea proiectatŃ.

Guvernatorul vede ţn continuare riscuri de depreciere a monedei nationale, ţnsŃ considerŃ cŃ "leul a intrat ţntr-o tendintŃ care se dovedeste mult mai sustenabilŃ, ţntre 3,50 si 3,70 lei/euro".

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii