BANCI | Stirea Zilei

Bancile centrale iau noi masuri pentru asigurarea lichiditatii pietelor financiare

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-05-04 17:39

Federal Reserve (Fed), sistemul american de bănci centrale, Banca Centrală Europeană (BCE) si banca centrală a Elvetiei au anuntat, vineri, o extindere a contributiei lor la lichiditatea de pe pietele financiare, în contextul problemelor de refinantare ale băncilor, scrie AFP.

Decizia a fost luată "în contextul în care se observă persistenta presiunilor în ceea ce priveste lichiditatea pe anumite piete de finantare la termen", potrivit unui comunicat afisat de Fed pe pagina sa de internet.

Măsurile anuntate vineri constau într-o extindere a instrumentelor instituite de la începutul crizei financiare.

Amploarea lichiditătii furnizate de două ori pe săptămână de către Federal Reserve printr-un sistem de licitatii va fi cuprinsă între 60 miliarde si 75 miliarde dolari, cu începere din 5 mai. Astfel, cuantumul total se cifrează la 150 miliarde dolari.

Acordurile de tip "swap" create la sfârsitul lui ianuarie de Fed, BCE si banca centrală a Elvetiei pentru a satisface cererea de dolari a băncilor europene vor avea, de asemenea, o amploare extinsă.

Fed va majora de la 30 la 50 miliarde dolari amploarea lichiditătilor furnizate BCE si la 12 miliarde dolari de la 6 miliarde, a celor furnizate băncii centrale a Elvetiei.

În sfârsit, Federal Reserve a extins gama titlurilor pe care le acceptă ca garantii pentru operatiunile de refinantare.

Băncile mari, care functionează ca intermediar între banca centrală si alte bănci comerciale, vor putea aduce în garantie titluri sustinute de creante, cu conditia ca acestea să aibă un calificativ de tip ’AAA’ acordat de agentiile de evaluare financiară.

Fed luase o măsură asemeănătoare în urmă cu câteva săptămâni, acceptând titluri sustinute cu credite ipotecare rezidentiale sau comerciale, nu numai titluri a căror rambursare este asigurată pe deplin, cum ar fi titlurile Trezoreriei americane.

"Extinderea tipului de garantii care pot fi aduse ar trebui să faciliteze conditiile de finantare pentru un tip mai mare de piete financiare", au comentat reprezentantii Fed, potrivit AFP.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii