BANCI | Stirea Zilei

Ministerul Finantelor va emite, in mai, titluri de stat in valoare de 300 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-29 21:42

Ministerul Economiei si Finantelor (MEF) a aprobat redeschiderea emisiunilor de obligatiuni de stat de tip benchmark, cu scadenta la 3 si la 5 ani, pentru finantarea datoriei publice în luna mai, titluri pentru care statul oferă o dobândă de 8%, respectiv 8,25% pe an, potrivit MEF.

Finantele au aprobat emisiunea certificatelor de trezorerie cu discont si a obligatiunilor de stat de tip benchmark, în valoare de un miliard de lei, pentru finantarea si refinantarea datoriei publice în luna mai 2008. Titlurile de stat cu discont sunt nepurtătoare de dobândă. Acestea sunt vândute la un pret initial mai mic decât valoarea nominală, diferenta dintre pretul initial si valoarea nominală fiind numită discont, care reprezintă beneficiul cumpărătorului.

Licitatiile pentru cele două emisiuni de certificate de trezorerie, cu scadenta la 6 si la 12 luni, în valoare de 500 milioane lei si 200 milioane lei, vor avea loc în 14 mai, respectiv 28 mai.

Titlurile de stat vor fi adjudecate în urma licitatiilor din 8 mai si 22 mai. La o valoare nominală totală de 200 milioane lei, pentru obligatiunile cu scadenta la 3 ani, statul oferă o dobândă de 8% pe an. Titlurile de stat cu scadenta la 5 ani se vor emite în valoare nominală de 100 milioane lei, pentru care statul oferă o dobândă de 8,25% pe an.

Finantele au anuntat, pentru trimestrul doi al acestui an, emisiuni de titluri de stat în valoare de 3 miliarde lei - peste 800 milioane euro, pentru finantarea deficitului bugetar, dar si a datoriei publice guvernamentale.

"Având în vedere estimările privind încasarea veniturilor si executia cheltuielilor bugetare pentru trimestrul II din 2008, precum si volumul datoriei publice guvernamentale de refinantat în această perioadă, Ministerul Economiei si Finantelor anuntă un volum indicativ al emisiunilor de titluri de stat în suma de 3 miliarde lei (...)", potrivit MEF.

Potrivit strategiei privind managementul datoriei publice guvernamentale, pentru perioada 2008-2010, ministerul Economiei va fi obligat să se împrumute pe piata internă chiar si în conditiile unor dobânzi foarte mari, ca urmare a înrăutătirii asteptărilor inflationiste.

"Randamentele medii actuale aferente titlurilor de stat adjudecate se situează între 8,76 si 9,8, cu perspective de înrăutătire, ca urmare a majorării de către BNR a ratei de politică monetară la 9,5%", se arată în proiectul strategiei. (vezi documentul atasat)

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Care sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraĹŁie al Băncii NaĹŁionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

 



 

Ultimele Comentarii