BANCI | Stirea Zilei

BCR isi majoreaza cu 17 milioane Euro expunerea pe Grupul Mechel in Romania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-09-30 14:31

Banca Comerciala Romana anunta majorarea cu 17 milioane Euro a expunerii pe Grupul Mechel in Romania prin emiterea unor scrisori de garantie bancara la solicitarea Mechel Campia Turzii, Mechel Targoviste si Ductil Steel Buzau, anunta banca.

Majorarea expunerii va sprijini activitatea curenta dar si eforturile investitionale ale grupului Mechel, in special modernizarea capacitatilor de productie. Emiterea scrisorilor de garantie bancara vine in continuarea contractului de finantare in valoare de 30 de milioane de Euro semnat la inceputul anului de catre Erste Group si BCR in beneficiul Grupului Mechel in Romania.

In conditiile in care mediul economic local se mentine dificil pentru multe companii autohtone, clientii corporativi mari au puterea de a sustine revenirea economica, prin orientarea lor catre export si resursele pe care le pot accesa. Sustinerea noastra financiara sprijina atat activitatea curenta si locurile de munca a 7000 de oameni, cat si modernizarea capacitatilor de productie ale companiilor grupului Mechel din Romania, implicit realizarea unor investitii majore pe plan local, a declarat Mirela Blidarus, Coordonator industrie in cadrul Directiei Group Large Corporates BCR.

Banca Comerciala Romana (BCR), un membru important al Erste Group, este Nr.1 pe piata serviciilor financiare din Romania; la 30 iunie 2010 BCR era banca Nr.1 dupa active – peste 70 miliarde RON – banca Nr.1 dupa numarul de clienti – peste 4,3 milioane clienti persoane fizice si companii – si Nr.1 in activitatile de creditare si economisire. Reteaua de filiale BCR acopera intreaga suprafata a Romaniei cu 667 de agentii retail si 48 centre comerciale pentru companii.

Mechel este una dintre cele mai mari companii din Rusia. Afacerile companiei includ patru segmente: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica. Grupul Mechel cuprinde producatori de carbune, concentrat de minereu, nichel, otel, produse laminate, armaturi metalice, energie electrica si termica. Produsele companiei Mechel se comercializeaza pe piata interna si piata externa.

Divizia Metalurgica Est-Europeana a companiei Mechel uneste sase intreprinderi ale companiei Mechel in Romania: Mechel Targoviste, Mechel Reparatii, Mechel Campia Turzii, Ductil Steel (Buzau & Otelu Rosu) si Laminorul Braila. In anul 2009 intreprinderile Diviziei au produs peste 750 mii tone de produse finite, au fost realizate investitii in modernizare si restructurare intreprinderilor in valoare de peste 9 mil. euro, numarul angajatilor celor 6 intreprinderi este circa 7000 de persoane.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile au obtinut un profit record in prima jumatate a anului 2022

Sistemul bancar romanesc a raportat un profit record in prima jumatate a anului 2022, datorita majorarii importate a activelor, in special credite acordate firmelor si populatiei, in timp ce rata creditelor neperformante este in scadere, conform datelor statistice furnizate de Banca detalii

Cererile pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 90/2022, se pot trimite pana in 29 august

Luni, 29 august, este ultima zi in care se mai pot trimite la banci si IFN-uri cereri pentru amanarea ratelor la credite, conform OUG 90/2022. Ratele la credite se pot amana pe o perioada de pana la 9 luni, prin prelungirea perioadei de creditare cu numarul de detalii

Care banci au cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice?

Bancile cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru persoane fizice sunt Intesa, CEC Bank și Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat în calcul cele mai importante 16 bănci românești. (vezi detalii

CSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB către consumatori este să apeleze doar în ultimă instanță la amânarea plății ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaugă imprevizibilitatea situației economice din momentul reluării detalii

  

Ultimele Comentarii