BANCI | Stirea Zilei

BCE imprumuta bancile cu 25 miliarde euro la prima licitatie pentru refinantari pe sase luni

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-04-02 15:08

Banca Centrală Europeană a alocat miercuri 25 miliarde euro (39,07 miliarde dolari) în cadrul primei licitatii pentru refinantări pe sase luni din istoria institutiei, în încercarea de relaxa conditiile severe de creditare de pe piata împrumuturilor interbancare din zona euro, informează Reuters.

Băncile au cerut insistent fonduri, licitând pentru un total de 103,1 miliarde euro, de peste patru ori mai mult decât cei 25 miliarde euro disponibili.

Cea mai mică ofertă care a fost acceptată, sau dobânda marginală, a fost de 4,55%, mai mare decât previziunea de 4,48% exprimată într-un sondaj efectuat marti de Reuters printre traderii de pe pietele monetare.

Dobânda medie plătită de solicitantii care au avut succes a fost de 4,61%, fată de estimările din sondaj de 4,56%. Băncile vor primi fondurile joi, odată ce vor oferi BCE garantii corespunzătoare.

Cea mai mare dobânda oferită a fost de 4,88%, iar cea mai mică de 2%, jumătate din dobânda cheie actuală a BCE de 4%.

La putin timp după ce BCE a publicat rezultatele licitatiei, dobânzile Euribor pe sase luni pentru credite interbancare negarantate s-a stabilizat la 4,737%, cel mai înalt nivel înregistrat de la finalului lunii decembrie.

Acest nivel se compară cu valoarea de 3,989% a dobânzii europene overnight (de o zi) EONIA, care este aproximativ echivalentă actualei dobânzi de politică monetară a BCE.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDobanda creditelor de nevoi personale, in scadere la 12,23%

Dobanda Anuala Efectiva (DAE) la creditele de nevoi personale a scazut in luna aprilie la 12,23%, de la 12,49% cat era in luna martie, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul 23 de astfel de imprumuturi din oferta unui numar de 13 banci. Clasamentul include doar detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Cardurile de credit emise de CEC Bank, Libra Bank si Idea Bank au cele mai mici dobanzi dintre ofertele celor 14 banci luate in calcul in clasamentul realizat de Bancherul.ro. Dobanzile practicate de cele trei banci se incadreaza intre 13% la CEC Bank, 14% la Libra Bank si 19% la Idea detalii

Dobanzile pentru un descoperit de card (overdraft) variaza intre 10% si 17%

Dobanzile pentru un credit tip descoperit de card/cont (overdraft) practicate de un numar de 10 dintre cele mai importante banci variaza intre 10% si aproape 17% pe an, conform topului realizat de Bancherul.ro, pe baza informatiilor publicate de banci. Cea mai mica dobanda pentru un detalii

La Raiffeisen Bank nu se mai pot face depozite in lei la ghisee

Dupa ce in 2019 a eliminat din oferta depozitele in euro, Raiffeisen Bank devine acum prima banca din Romania care nu accepta depozite in lei la ghisee si nici pe termene mai scurte de un an. La Raiffeisen Bank se poate face acum un depozit in lei doar din aplicatia de mobile/internet detalii

  

Ultimele Comentarii