BANCI | Stirea Zilei

UniCredit Tiriac Bank a lansat o garantie bancara pentru obtinerea licentei in activitati conexe transportului rutier

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-09 18:45

UniCredit łiriac Bank a lansat un produs unic pe piata din Romania, o garantie bancara pentru obtinerea licentei in activitati conexe transportului rutier - activitati de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, in situatia in care capitalul propriu al societatii comerciale / patrimoniul asociatiei sau fundatiei nonprofit / valoarea neta a imobilizarilor corporale ale institutiei sau autoritatii publice sunt mai mici de 50.000 EUR.

In luna martie a acestui an, ca urmare a modificarilor legislative legate de activitatile de transporturi rutiere si activitati conexe ale acestora, Ministerul Transporturilor si Autoritatea Rutiera Romana au solicitat sprijinul bancilor comerciale in legatura cu elaborarea unui produs non-standard de tipul garantiei de plata.

“Clientii eligibili pentru a deveni ordonatori in cadrul scrisorii de garantie pot fi, ca forma juridica de organizare, societaŃi comericale cu capital propriu mai mic sau egal cu 50.000 EUR, persoane fizice autorizate sau intreprinderi individuale/familiale, asociatii sau fundatii nonprofit cu patrimoniu mai mic sau egal cu 50.000 EUR, precum si institutii/autoritati publice cu o valoare neta a imobilizarilor corporale mai mica sau egala cu 50.000 EUR”, a explicat Antoaneta Curteanu, Director Executiv Corporate in cadrul UniCredit Tiriac Bank.

Suma garantata este mai mica sau egala cu 50.000 EUR, in conformitate cu prevederile legale. Cuantumul garantiei este stabilit de Autoritatea Rutiera Romana si este comunicat bancii de catre ordonator, prin cererea de emitere a scrisorii de garantie.

Acest produs deriva din cerintele Normelor privind organizarea si efectuarea transporturilor rutiere si a activitatilor conexe acestora aprobate prin O.M.T.C.T. nr.1892/2006 cu modificarile si completarile ulterioare, potrivit carora, pentru obtinerea licentei pentru activitati conexe transportului rutier - activitati de intermediere a operatiunilor de transport rutier public, printre alte documente, solicitantul trebuie sa prezinte si o garantie bancara pentru asigurarea efectuarii corespunzatoare a platii.

Garantia bancara reprezinta un angajament scris asumat de o banca (banca garanta), in favoarea uneia/mai multor persoane (beneficiarul/beneficiarii), de a plati acesteia/acestora o suma de bani, in cazul in care o alta persoana (ordonatorul garantiei) din ordinul careia se emite garantia, nu a onorat o anumita obligatie asumata printr-un contract sau a onorat-o defectuos, fata de beneficiarul/beneficiarii garantiei. Prin garantia bancara, banca preia o obligatie de plata, cu titlu reparatoriu pentru neindeplinirea sau indeplinirea defectuoasa a unui angajament asumat prin contract.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii