BANCI | Stirea Zilei

Bancherii greci si turci au inceput razboiul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-02 21:08

Bancherii turci anunţă că au fost contactaţi de şefii unor bănci din Grecia, în vederea cumpărării unor instituţii de credit elene.

Băncile greceşti sunt afectate de criză, care a ros veniturile debitorilor. Cu mai puţini bani în buzunare, oamenii nu îşi mai pot plăti ratele restante, astfel că volumul creditelor neperformante este în creştere. În plus, retrogradarea Greciei în categoria „junk” de către agenţiile de rating, precum şi retrogradarea unor bănci a majorat costurile finanţării de pe pieţele internaţionale.

De asemenea, surse din piaţa bancară, citate de presa internaţională, au declarat că a început migrarea clienţilor băncilor greceşti către alte instituţii de credit.

În acest context, analiştii au preconizat că băncile elene vor avea dificultăţi. Directorul firmei turceşti de investment banking USER Corp, Erol User, a declarat că două bănci din Grecia au început să caute cumpărători.

„Avem un mandat de la o bancă de talie mică şi de la una de talie medie din Grecia pentru a vedea care este interesul potenţialilor cumpărători. Proiectul este, deocamdată, într-o fază iniţială, dar avansează rapid”, a declarat Erol User, citat de Reuters.

Până la acest moment, au fost vehiculate numele a trei instituţii de credit, care ar putea face obiectul acestor tranzacţii. Numele băncilor Proton şi First Business Bank (FBB), au fost rostite referitor la instituţiile de dimensiuni reduse, cu 20-30 de unităţi, iar cel al Emporiki Bank, în cazul băncii de talie medie. Emporiki derulează operaţiuni şi pe piaţa românească.

Reprezentanţii celor trei bănci au declarat că afacerile pe care le conduc nu sunt de vânzare. Dacă tranzacţiile se vor perfecta, valoarea acordului se va ridica la 2-3 miliarde de euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii