BANCI | Stirea Zilei

Piraeus Bank Romania T1 2010: Crestere substantiala a profitului si mentinerea unui business echilibrat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-06-01 10:57

- La aproape 2 ani dupa debutul crizei economice in Romania, Piraeus Bank continua sa fie una dintre cele mai profitabile institutii bancare autohtone.

- Cu un capital social care o plaseaza pe locul 4 in Topul celor mai bine capitalizate banci din Romania, Piraeus Bank si-a sporit volumul surselor atrase in T1 2010 si a pastrat in echilibru portofoliul creditelor acordate.

Cresterile inregistrate la nivelul principalilor indicatori financiari confirma faptul ca, datorita situatiei financiare solide si a unui model de business riguros, Piraeus Bank Romania are capacitatea de a se adapta eficient oricarui context economic, se arata intr-un comunicat al bancii.

„Pentru noi rezultatele obtinute reprezinta o consecinta directa a faptului ca suntem o banca europeana cu aproape 100 de ani de activitate. Datorita celor 100 de ani de experienta in banking am invatat sa gestionam eficient business-ul atat in perioade de crestere cat si in perioade de recesiune economica iar evolutia bancii pe piata romaneasca demonstreaza acest lucru. In urma cu 10 ani, cand am venit in Romania, aveam 2 sucursale si 25.000 de clienti. Acum avem 187 de unitati si peste 300.000 de clienti. Vom continua sa facem apel la toata expertiza pe care o detinem pentru a oferi clientilor nostri confortul si siguranta financiara la care au tot dreptul in calitate de parteneri ai bancii.” a declarat domnul Catalin Parvu, Director General Executiv Piraeus Bank Romania.

Profitul brut realizat de Piraeus Bank Romania in T1 2010 a inregistrat o crestere semnificativa in comparatie cu T1 2009, ajungand la 10.3 milioane EUR.

Activele administrate de banca la 31 martie 2010 au crescut cu 2% fata de 31 martie 2009, depasind 2 miliarde EUR.

Volumul depozitelor atrase a inregistrat, in ciuda constragerilor economice simtite de deponenti, o crestere de 7% in T1 2010 comparativ cu T1 2009. Astfel, volumul total al depozitelor atrase de Piraeus Bank Romania depasise, in martie 2010, 1,19 miliarde EUR.

Pe fondul scaderii apetitului de consum al populatiei, volumul creditelor administrate de Piraeus Bank Romania la 31 martie 2010 a inregistrat o usoara scadere de 1% fata de martie 2009 mentinandu-se in jurul valorii de 1,6 miliarde EUR si avand asigurat un nivel corespunzator de provizioane de risc. In ciuda diminuarii portofoliului total de credite, banca a inregistrat o crestere de 3% pe segmentul creditelor acordate companiilor (imprumuturi corporate).

Numarul cardurilor emise de Piraeus Bank Romania a atins 102.498 unitati la sfarsitul lui martie 2010, o crestere de 12% fata de aceeasi perioada a lui 2009.

La 31 martie 2010, Piraeus Bank detinea o retea nationala compusa din 187 de unitati, cu 2% mai multe decat la sfarsitul lui martie 2009.

La aceeasi data banca detinea 256 de ATM-uri, in crestere cu 8% fata de perioada similara a lui 2009.

Rentabilitatea capitalului propriu (RoE) in primul trimestru 2010 se situa la un nivel confortabil, de 13.3%, in timp ce raportul cost-venituri a atins nivelul optim de 38.2%.

Pe fondul realitatilor economice actuale, ponderea creditelor neperformante aflate in portofoliul bancii a avansat pana la 6.7% ramanand sub media pietei.

Toate datele financiare prezentate mai sus reprezinta rezultatele financiare ale Piraeus Bank Romania la data de 31 martie 2010, in conformitate cu RAS

Despre Piraeus Bank Group

Piraeus Bank Group este grupul financiar cu cea mai rapida crestere din Grecia, avand o experienta solida pe segmentele produselor de retail banking si IMM, precum si pe zona pietelor de capital, investitiilor bancare si leasing–ului.
Piraeus Bank Group este o prezenta internationala concentrata in principal pe zona Europei de Sud-Est dar si pe centrele financiare din Londra si New York.
Piraeus Bank Group are in acest moment 872 sucursale în Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii