BANCI | Stirea Zilei

GE Garanti Bank va deveni operationala la data de 29 mai 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-05-27 17:42

GE Garanti Bank, o noua institutie de credit autorizata de catre Banca Nationala a Romaniei, va deveni operationala la data de 29 mai 2010. GE Garanti Bank are un actionariat puternic, actionarul majoritar al acesteia fiind Garanti Turcia, care detine 70% din actiuni. Garanti Turcia este cea de-a doua banca privata din Turcia, avand active de peste 54,4 miliarde EUR si un profit net consolidat de 1,45 miliarde EUR la 31 decembrie 2009, detinand o retea de 800 de unitati, avand peste 16.000 de angajati si peste 9 milioane de clienti. Restul de 30% din actiuni este detinut de General Electric Capital Corporation, una dintre cele mai mari companii din lume.

Conform autorizatiei acordate de Banca Nationala a Romaniei, GE Garanti Bank va prelua toate operatiunile desfasurate de GarantiBank International N.V. – Sucursala Romania. In acest sens, sunt intreprinse toate demersurile necesare desfasurarii in conditii optime a operatiunilor bancare in cursul perioadei de pregatire a transferului.

Transferul va fi finalizat la data de 29 mai 2010. In momentul realizarii acestuia, GarantiBank International N.V. – Sucursala Romania isi va inceta activitatea si toate operatiunile acesteia vor fi continuate de GE Garanti Bank. Clientii vor continua sa beneficieze de aceleasi avantaje oferite de GarantiBank prin produsele si serviciile inovatoare si calitative dezvoltate pana in prezent.

„Infiintarea GE Garanti Bank este o dovada a angajamentului nostru privind strategia pe termen lung de a avea o banca universala in Romania. Am ales sa fim o banca locala cu scopul de a crea o institutie bancara mai puternica pe piata romaneasca, oferind o gama completa de produse si servicii atat persoanelor fizice, cat si celor juridice.”, a declarat Murat Atay, Director General al GarantiBank.

In 2009, GarantiBank International N.V. – Sucursala Romania a obtinut rezultate foarte bune: volumul creditelor a crescut cu peste 50%, pana la nivelul de 550 milioane EUR fata de 350 milioane EUR la sfarsitul anului 2008, iar valoarea activelor aproape s-a dublat, ajungand la 830 milioane EUR. Totodata, in 2009, numarul clientilor a crescut de peste peste trei ori fata de sfarsitul anului 2008, ajungand la aproape 150.000.

„Ne propunem sa repetam aceasta crestere si in 2010, cand ne vom continua dezvoltarea, planurile noastre vizand o crestere de 50% a volumului activelor, precum si o majorare a volumului creditelor si depozitelor cu 40%. De asemenea, pana la sfarsitul anului 2011 ne vom dubla reteaua teritoriala, ajungand la 100 de unitati. Totodata, avem in plan o dezvoltare semnificativa a tuturor portofoliilor noastre, pe care o vom sustine prin lansarea unor produse si servicii inovatoare. Planurile ambitioase de crestere pe care le avem sunt o dovada a increderii pe care o avem in potentialul pietei bancare locale.”, a declarat Murat Atay, Director General al GarantiBank.
Datele de contact ale noii entitati sunt: GE Garanti Bank S.A., Bucuresti, Sector 1, Str. Banu Antonache 40-44, Floreasca II Business Center, 011663, telefon: +40-21 208 92 60, fax: +40-21 208 92 86.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii