BANCI | Stirea Zilei

BCR invita firmele la “Saptamana Europeana a IMM-urilor”

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-05-25 13:25

Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat, in ultimii 10 ani, co-finantare in valoare de circa un miliard de EUR la peste 10.000 proiecte ale Intreprinderilor Mici si Mijlocii (IMM) implementate prin programe de finantare externa si programe nationale de finantare, a declarat cu prilejul lansarii Saptamanii Europene a IMM-urilor in BCR, Ramona Ivan, director executiv al Directiei Institutii Financiare din BCR.

Cu prilejul Saptamanii Europene a IMM-uriulor, BCR va acorda o serie de premii pentru cele mai bune proiecte finantate din fonduri europene, nerambursabile sau in cadrul unor programe de finantare ale institutiilor financiare europene (BEI, BERD). Vor fi acordate premii pentru: cel mai inovativ proiect, pentru eficienta energetica, EU Activ, Made in Romania, Green, pentru impact zonal, pentru cel mai important sustinator al IMM-urilor in agricultura, Best Financing Partner, EU Dynamic Financing programs, Cel mai activ Manager EU Office.

Ramona Ivan a precizat ca 500 de proiecte ale IMM–urilor, in valoare de aproximativ 400 milioane EUR, au fost finantate din fonduri europene si nationale nerambursabile. Acestea se afla in stadiul de implementare cu sprijinul BCR (atat prin co-finantarea si pre-finantarea proiectelor, garantarea avansurilor din grant cat si prin suportul acordat in vederea implementarii corecte a acestora).
“Avem 200 de proiecte de succes implementate de catre IMM-uri in domeniile precum dezvoltarea fermelor de animale/cereale/vegetale, turism, procesare produse alimentare, investitii pentru dezvoltarea intreprinderilor productive”, a adaugat Ramona Ivan.

In domeniul agriculturii si dezvoltarii rurale, BCR a acordat peste 1.700 credite in valoare de circa 100 milioane EUR pentru finantari din fonduri proprii ale bancii, fonduri de la institutii financiare internationale si bugetul de stat.

De asemenea, BCR a acordat peste 1.400 credite in valoare de peste 350 milioane EUR pentru finantarea IMM-urilor, din fonduri de la Institutii Financiare Internationale, fonduri europene pre-aderare, fonduri de la bugetul de stat.

Cu ocazia Saptamanii Europene a IMM-uriulor, BCR organizeaza sesiuni de informare ale IMM-urilor referitor la posibilitatile de finantare oferite de fondurile europene respectiv produsele de co-finantare oferite de BCR, precum si intalniri tematice la nivel teritorial cu IMM-urile care intentioneaza sa dezvolte proiecte de investitii cu fonduri europene/programe de finantare.
Totodata, reprezentantii BCR vor participa la evenimentele organizate la nivel national in aceasta saptamana de catre autoritati, camere de comert, firme de consultanta atat la nivel central si cat si local.

Saptamana Europeana a IMM-urilor se desfasoara in perioada 25 mai – 1 iunie.

BCR pune la dispozitia clientilor programe de finantare din multe surse precum BEI, BERD, IFC, FIDA etc. pentru co-finantarea proiectelor implementate din fonduri nerambursabile sau finantari alternative pentru proiectele eligibile dar care nu au obtinut finantarea nerambursabila datorita terminarii fondurilor disponibile. BCR a administrat, din 1992 si pana in prezent, peste 90 de programe de finantare nationale ori regionale in valoare de peste 4,4 miliarde EUR.

BCR a fost prima banca din Romania care a lansat o serie de pachete de produse si servicii destinate finantarii si implementarii proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei.

“Pentru a imbunatati accesul beneficiarilor de fonduri europene la co-finantare/pre-finantare, BCR a venit in intampinarea nevoilor clientilor - cu oferta completa de produse si servicii marca EU Office BCR pentru fiecare tip de investitie in parte”, a spus Ramona Ivan.

Cele 5 pachete de produse si servicii dedicate sunt:
Pachetul EU Agri BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici - comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului National de Dezvoltare Rurala.

Pachetul EU Competitiv BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de companii mari, IMM-uri, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational de Crestere a Competitivitatii Economice.

Pachetul EU Infrastructura BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala

Pachetul EU Turism BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de entitati publice si/sau private situate pe teritoriul Romaniei, proiecte implementate in cadrul Programului Operational Regional si respectiv Programului National de Dezvoltare Rurala.

Pachetul EU Pescuit BCR este destinat finantarii si implementarii prin BCR a proiectelor derulate cu fonduri europene nerambursabile, initiate de Microintreprinderi, persoane fizice autorizate, Asociatii Familiale, Asociatii de Producatori, IMM-uri, Intreprinderi Mari, autoritati locale mici - comune, situate pe teritoriul Romaniei, in cadrul Programului Operational pentru Pescuit.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16.4 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 665 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,5 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 martie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 208,0 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 255,2 milioane EUR si un raport cost venituri de 49,2%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiSchimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

Amanarea ratelor la credite nu mai ajuta la nimic, dimpotriva

Amanarea ratelor la credite nu-i ajuta cu nimic pe cei cu credite cu dobanda variabila indexata la ROBOR. Dimpotriva, ar putea sa le cauzeze si mai multe probleme mai tarziu, cand vor trebui sa plateasca o rata si mai mare decat in prezent. In perioada pandemiei coronavirusului, amanarea detalii

  

Ultimele Comentarii