BANCI | Stirea Zilei

Profitul net al UniCredit Tiriac Bank: 64 milioane lei (16 milioane euro) in primele trei luni din 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2010-05-12 18:52

Profitul net al UniCredit Tiriac Bank s-a plasat la 64 milioane lei (16 milioane euro) in primul trimestru din 2010, potrivit Standardelor Internationale de Raportare Financiara (IFRS), cu aproximativ 50% sub nivelul raportat in intervalul similar al anului trecut, in contextul unei piete in stagnare si cresterii riscului de credit, se arata intr-un comunicat al bancii.

Profitul net conform RAS a fost de 61 milioane lei in primele trei luni din 2010. Profitabilitatea a ramas la un nivel bun, desi sub cel de anul trecut. Rentabilitatea anualizata a capitalurilor proprii (ROE) este de 11,5%, iar rentabilitatea activelor (ROA) este 1,3%.

Banca a raportat venituri de 310 milioane lei in primul trimestru din 2010, in scadere cu 8% comparativ cu T1 2009, in conditiile realizarii unor venituri exceptionale din trading anul trecut, in contextul volatilitatii pietei. Cheltuielile operationale au scazut cu 3%, iar raportul intre costuri si venituri s-a imbunatatit, pana la 44,9%.

Solvabilitatea se plaseaza la un nivel confortabil, de 12,83% potrivit RAS, dupa reinvestirea integrala a profitului net aferent anului 2009. Profitul operational net acopera de 1,8 ori provizioanele nete pentru primul trimestru, in conditiile in care acestea din urma au crescut cu aproape 150% fata de T1 2009.

"Contextul de piata a fost dificil pentru sistemul bancar, in conditiile in care economia Romaniei a ramas in recesiune in primul trimestru. Riscul de credit a continuat sa creasca, alimentat de numarul mai mare al cazurilor de neplata in randul companiilor. Consideram ca evolutia noastra este satisfacatoare in aceste conditii si asteptam semnele redresarii, in a doua jumatate a acestui an", a spus Rasvan Radu, CEO al UniCredit Tiriac Bank.

Volumul total al activelor bilantiere a ajuns la 20 miliarde lei (5,1 miliarde euro), in crestere cu 8,5% fata de sfarsitul lui martie 2009 si la acelasi nivel cu sfarsitul anului trecut. Soldul creditelor a crescut cu 5,1% de la inceputul anului, rata mai buna decat media sistemului. Depozitele atrase de la clienti au ajuns la 10 miliarde lei, cu 5% sub nivelul de la finalul lui 2009, tendinta similara cu a sistemului bancar si determinata mai ales de aprecierea leului.

Riscul de credit a continuat sa creasca, dar s-a plasat la un nivel mai bun decat media pietei. Creditele cu intarzieri la plata mai mari de 90 de zile s-au plasat la 7,4% din sold la finalul lui martie 2010.

Acoperirea cu provizioane a crescut la 5,4% potrivit IFRS si la 8,1% conform RAS. Volumul total al activelor consolidate ale UniCredit Tiriac Bank, UniCredit Leasing Corporation si UniCredit Consumer Financing a fost de 23 miliarde lei la finalul lui martie 2010, nivel constant comparativ cu anul trecut. Capitalul social al bancii este de 2,3 miliarde lei. Profitul net consolidat al grupului a fost de 60,3 milioane lei in primul trimestru.


Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 516.000 clienti activi, prin intermediul a 238 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin
intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiSchimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

Amanarea ratelor la credite nu mai ajuta la nimic, dimpotriva

Amanarea ratelor la credite nu-i ajuta cu nimic pe cei cu credite cu dobanda variabila indexata la ROBOR. Dimpotriva, ar putea sa le cauzeze si mai multe probleme mai tarziu, cand vor trebui sa plateasca o rata si mai mare decat in prezent. In perioada pandemiei coronavirusului, amanarea detalii

  

Ultimele Comentarii