BANCI | Stirea Zilei

Ratingul UniCredit Tiriac Bank, confirmat de Fich

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-26 22:58

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat vineri ratingul 'BBB' pentru credite pe termen lung īn monedă străină al băncii UniCredit Ţiriac Bank S.A., cu perspectivă negativă, precum şi ratingul individual 'D'.

Agenţia a mai confirmat şi ratingul 'F3' pentru credite pe termen scurt īn monedă străină precum şi ratingul de suport '2'.

Ratingul pentru creditele pe termen lung īn monedă străină şi ratingul de suport reflectă sprijinul pe care UniCredit Ţiriac Bank īl poate obţine de la banca mamă, UniCredit S.p.A, prin intermediul subsidiarei UniCredit Bank Austria AG.

Aceste ratinguri ar putea fi afectate de reducerea abilităţii băncii mamă de a oferi sprijin īn caz de nevoie.

Ratingul creditelor pe termen lung este menţinut la nivelul actual de ratingul de ţară 'BBB' al Romāniei, iar pespectiva ratingului băncii depinde de cea a ratingului suveran.

Ratingul individual reflectă deteriorarea calităţii activelor pe fondul īnrăutăţirii situaţiei economice şi riscurilor asociate cu creşterea portofoliului de creditare, o proporţie mare din aceste credite fiind īn monedă străină.

Ca şi īn cazul altor bănci romāneşti, lichiditatea se menţine la un nivel adecvat, datorită măsurilor de reglementare. Īn ciuda generării interne puternice de capital, rata totală a capitalului a scăzut la 11,42% la finele lui 2008, de la 15,12%, la sfārşitul lui 2007, din cauza creşterii activelor riscante.

Estimările mizează pe o creştere la 11,90%, la finele primei jumătăţi a acestui an.

Fitch subliniază că un nivel mai mare al capitalului ar oferi o garanţii mai mari īmpotriva riscurilor crescānde din mediul operaţional.

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrală şi de Est.

Profitul net al Unicredit Ţiriac Bank a avansat cu 68%, pānă la 131 milioane lei (31 milioane euro) īn primul trimestru al acestui an comparativ cu intervalul similar al anului trecut.

Volumul total al activelor a ajuns la 18,5 miliarde lei (4,4 miliarde euro) la finalul lunii martie a acestui an, īn creştere cu 34% faţă de 31 martie 2008.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiDana Dima, BCR: Nu trebuie sa va fie frica sau rusine cand aveti probleme cu banii, ci sa mergeti la banca sa cereti ajutorul (video)

Dana Dima - vicepreședinte BCR, în dialog cu Valentin Cocean - conciliator CSALB și avocat, și Irina Chițu – analist financiar. (vezi video la finalul articolului) - „70% din portofoliul BCR de credite imobiliare are dobânzi fixe. detalii

Bancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

  

Ultimele Comentarii