BANCI | Stirea Zilei

BCR sprijină Programul Fermierul

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-24 10:25

Banca Comercială Romānă (BCR) semnează azi, 23 iulie, un protocol de colaborare cu Agenţia de Plăţi pentru Dezvoltare Rurala şi Pescuit (APDRP) pe baza căruia banca va putea īncepe să acorde īmprumuturi īn valoare totală de peste 178 milioane lei din Fondul pentru creditarea investiţiilor īn agricultură, pus la dispoziţia băncii de către Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, īn cadrul Programului Fermierul.

Protocolul stabileşte metodologia de colaborare īntre cele două instituţii cu privire la procesul calculării şi aprobării deducerii subvenţiilor de dobāndă acordate beneficiarilor, avānd īn vedere prevederile Legii 231/2005 privind stimularea investiţiilor īn agricultură şi ale Ordinului MAPDR nr. 40/2009.

„Din poziţia de lider al sistemului bancar romānesc, BCR este cel mai important finanţator al agriculturii, un domeniu de importanţă strategică pentru economia romanească. Punem la dispoziţia agricultorilor şi procesatorilor cele mai mari sume atrase pentru acest sector”, a declarat Ramona Ivan, director executiv al Direcţiei Instituţii Financiare din cadrul BCR.

Din suma de circa 178 milioane lei alocată BCR de către MAPDR, aproximativ 170 milioane lei vor fi utilizaţi pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii eligibile din cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 şi peste 8 milioane lei vor fi destinaţi pentru cofinanţarea proiectelor de investiţii eligibile īn cadrul Programului Operaţional de Pescuit (POP). Totodată, banca va pune la dispoziţia solicitanţilor şi credite suplimentare din resursele sale proprii sau din resurse atrase de la finanţatorii externi pentru co-finanţarea sau pre-finanţarea proiectelor.

O altă tranşă din Fondul pentru creditarea investiţiilor īn agricultură, īn valoare de circa 28,5 milioane de lei destinată finanţării proiectelor de investiţii care nu beneficiază de finanţare din fonduri europene, a devenit operaţională īncă din anul 2008, o sumă de peste 10 milioane lei fiind alocată de către bancă īn astfel de proiecte.

Pentru creditele acordate din Fondul pentru creditarea investiţiilor īn agricultura, banca percepe o dobāndă curentă de 4% pe an şi o rată a costurilor specifice de 1,5% pe an, fixe pe toată perioada de creditare.

Creditele vor fi acordate pe o perioadă maximă de 10 ani, cu o perioadă de graţie de pānă la 5 ani şi fără a solicita aport propriu din partea beneficiarului.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 17,1 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 652 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 50 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS – peste 2.000 de bancomate si peste 15.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Erste Bank este unul dintre cei mai mari furnizori de servicii financiare din Europa Centrală. Cei peste 52.000 de angajati deservesc 17 milioane de clienti in aproape 3.000 de unitati situate in 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La data de 31 martie 2009, Erste Group avea active de 199,1 miliarde EUR, un profitul net de 232,1 milioane EUR si un raport cost/venituri de 53,8%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii