BANCI | Profil

Va reusi Manfred Wimmer sa finalizeze rapid restructurarea BCR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-11 16:43

Dupa ce a reusit sa castige licitatia pentru privatizarea BCR si a dirijat startul procesului de restructurare si integrare a BCR in grupul Erste Bank, Manfred Wimmer va prelua, din luna decembrie, conducerea primei banci romanesti, dupa plecarea lui Nicolae Danila. Misiunea sa: finalizarea restructurarii bancii si obtinerea unor profituri si performante la nivelul altor banci europene.

Austriacul Wimmer, de 51 de ani, este cel care s-a ocupat si de integrarea celor alte cinci banci din Europa de Est cumparate pana acum de Erste Bank. Iata de ce, plecarea neasteptata a lui Nicolae Danila, pe care multi il considerau deja integrat in familia Erste, releva posibile probleme in procesul de aducere a bancii romanesti la standardele grupului.

Standarde care urmaresc, in primul rand, profitabilitatea. Iar obiectivele in acest sens nu pot fi considerate deloc modeste: cresterea profitului net de peste 40%, reducerea raportului cost/venit la 40% in 2009, fata de 55,3% in 2006 si obtinerea unui nivel al rentabilitatii capitalului de peste 35%.

Obiective ce nu sunt departe de tinta, tinand cont ca BCR a obtinut pana acum rezultate considerate foarte bune de catre presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.

Asa incat viteza de reactie, una dintre calitatile cu care Erste Bank a reusit in scurt timp sa devina una dintre cele mai puternice banci din aceasta zona a Europei, pare a fi atuul pe care se bazeaza austriecii si in cazul BCR. Iar pastrarea lui Danila, care reprezenta vechea garda, se pare ca a infranat putin strategia Erste Bank.

De fapt, aproape intreaga conducere a BCR a fost schimbata, cu exceptia lui Jean Andronie, vicepresedinte executiv pentru corporate banking. Astfel, mai intai a demisionat Dan Bunea, vicepresedinte responsabil cu coordonarea trezoreriei si a pietei de capital, iar apoi au venit alti trei vicepresedinti: Oana Petrescu, vicepresedinte Executiv, Operatiuni, Martin Skopek, vicepresedinte Executiv, Retail&Private Banking si Helmuth Hitringer, vicepresedinte Executiv, Financiar si riscuri.

Manfred Wimmer a fost, de fapt, cel care a condus negocierile privind preluarea BCR, iar victoria obtinuta, considerata o mare surpiza pentru toata lumea, l-a facut pe Wimmer sa declare ca a fost cel mai palpitant moment din viata sa.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat propunerea Consiliului de Supraveghere al BCR de numire a dlui Manfred Wimmer ca membru n Comitetul Executiv si vicepresedinte executiv, se arata intr-un comunicat al BCR.

Cine este Manfred Wimmer

Manfred Wimmer, 51 de ani, s-a nscut n Hall, Tirol, Austria si, pn la venirea in BCR, a ocupat pozitia de director al Directiei Initiative de Dezvoltare la nivelul Grupului Erste. El s-a ocupat in mod expres de procesul de achizitionare a BCR de catre Erste. De asemenea, s-a ocupat de achizitionarea bancii Ceska Sporitelna si de integrarea acesteia in Grup. Inaintea sosirii in Erste Bank der osterreichischen Sparkassen AG, domnul Wimmer a detinut, in cadrul Creditanstalt, Viena, functia de consilier legal in cadrul Departamentului Finante Internationale si vicepresedinte la Finantarea Internationala a Proiectelor. El a mai ocupat functia de director in cadrul Directiei Institutii Financiare si Marketing Regional pentru Europa Centrala si de Est dar si la nivel mondial.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilCum se amana ratele la creditele BRD, conform OUG 227/2020

BRD Groupe Societe Generale a publicat procedura de amanare a ratelor la credite, conform OUG 227/2020, pe o perioada de maxim 9 luni, incluzand lunile din anul precedent amanate in baza OUG 37/2020. BRD, la fel ca restul bancilor, nu are acum si o oferta proprie de amanare a ratelor, detalii

Banca Romaneasca dubleaza comisionul de retragere numerar la ghisee

Banca Romaneasca va majora, din 22 februarie 2021, nivelul comisionului perceput clientilor persoane fizice pentru retragerile de numerar la ghiseele bancii de la 0,5% minim 5 lei cat este in prezent la 1% minim 15 lei. Pentru retragerile de numerar in valuta, comisionul ramane 0,5%, dar detalii

CEC Bank a introdus noi metode pentru confirmarea platilor online cu cardul

Plățile online cu carduri emise de CEC Bank sunt acum mai sigure. De la începutul anului, CEC Bank a implementat noi metode pentru confirmarea plăților online cu cardul, în conformitate cu prevederile Directivei Europene revizuite privind Plățile (PSD2), anunta banca intr-un detalii

Aplicatia BT Pay este folosita de peste un milion de persoane pentru plati cu telefonul, donatii, acces la cont si card

Cifrele Băncii Transilvania arată că BT Pay a contribuit la formarea de comportamente noi în acest an – cumpărături contactless la comercianţi, transferurile de bani şi donaţiile, toate prin telefon, se arata intr-un comunicat al bancii, in care se adauga:  detalii