BANCI | Profil

Va reusi Manfred Wimmer sa finalizeze rapid restructurarea BCR?

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2007-11-11 16:43

Dupa ce a reusit sa castige licitatia pentru privatizarea BCR si a dirijat startul procesului de restructurare si integrare a BCR in grupul Erste Bank, Manfred Wimmer va prelua, din luna decembrie, conducerea primei banci romanesti, dupa plecarea lui Nicolae Danila. Misiunea sa: finalizarea restructurarii bancii si obtinerea unor profituri si performante la nivelul altor banci europene.

Austriacul Wimmer, de 51 de ani, este cel care s-a ocupat si de integrarea celor alte cinci banci din Europa de Est cumparate pana acum de Erste Bank. Iata de ce, plecarea neasteptata a lui Nicolae Danila, pe care multi il considerau deja integrat in familia Erste, releva posibile probleme in procesul de aducere a bancii romanesti la standardele grupului.

Standarde care urmaresc, in primul rand, profitabilitatea. Iar obiectivele in acest sens nu pot fi considerate deloc modeste: cresterea profitului net de peste 40%, reducerea raportului cost/venit la 40% in 2009, fata de 55,3% in 2006 si obtinerea unui nivel al rentabilitatii capitalului de peste 35%.

Obiective ce nu sunt departe de tinta, tinand cont ca BCR a obtinut pana acum rezultate considerate foarte bune de catre presedintele Erste Bank, Andreas Treichl.

Asa incat viteza de reactie, una dintre calitatile cu care Erste Bank a reusit in scurt timp sa devina una dintre cele mai puternice banci din aceasta zona a Europei, pare a fi atuul pe care se bazeaza austriecii si in cazul BCR. Iar pastrarea lui Danila, care reprezenta vechea garda, se pare ca a infranat putin strategia Erste Bank.

De fapt, aproape intreaga conducere a BCR a fost schimbata, cu exceptia lui Jean Andronie, vicepresedinte executiv pentru corporate banking. Astfel, mai intai a demisionat Dan Bunea, vicepresedinte responsabil cu coordonarea trezoreriei si a pietei de capital, iar apoi au venit alti trei vicepresedinti: Oana Petrescu, vicepresedinte Executiv, Operatiuni, Martin Skopek, vicepresedinte Executiv, Retail&Private Banking si Helmuth Hitringer, vicepresedinte Executiv, Financiar si riscuri.

Manfred Wimmer a fost, de fapt, cel care a condus negocierile privind preluarea BCR, iar victoria obtinuta, considerata o mare surpiza pentru toata lumea, l-a facut pe Wimmer sa declare ca a fost cel mai palpitant moment din viata sa.

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a aprobat propunerea Consiliului de Supraveghere al BCR de numire a dlui Manfred Wimmer ca membru în Comitetul Executiv si vicepresedinte executiv, se arata intr-un comunicat al BCR.

Cine este Manfred Wimmer

Manfred Wimmer, 51 de ani, s-a nãscut în Hall, Tirol, Austria si, pânã la venirea in BCR, a ocupat pozitia de director al Directiei Initiative de Dezvoltare la nivelul Grupului Erste. El s-a ocupat in mod expres de procesul de achizitionare a BCR de catre Erste. De asemenea, s-a ocupat de achizitionarea bancii Ceska Sporitelna si de integrarea acesteia in Grup. Inaintea sosirii in Erste Bank der osterreichischen Sparkassen AG, domnul Wimmer a detinut, in cadrul Creditanstalt, Viena, functia de consilier legal in cadrul Departamentului Finante Internationale si vicepresedinte la Finantarea Internationala a Proiectelor. El a mai ocupat functia de director in cadrul Directiei Institutii Financiare si Marketing Regional pentru Europa Centrala si de Est dar si la nivel mondial.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Profil



Banca Transilvania pregateste o noua premiera in relatia cu clientii, cu ajutorul noilor tehnologii

Banca Transilvania, cea mai mare bancă din România È™i din sud-estul Europei, colaborează cu Evam, care oferă platforma de top MarTech, pentru a crea experienÈ›e în timp real, pe toate canalele, pentru clienÈ›ii săi, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Este o detalii

Cont cu comisioane reduse pentru femeile de afaceri, la Patria Bank

Patria Bank lansează “Pachetul Patria pentru Femeile Antreprenor”, un pachet care include o serie de avantaje financiare personalizate pentru a sprijini afacerile conduse de femeile din România, anunta banca intr-un comunicat, in care detalii

Un cont bancar poate fi folosit in comun de 4 persoane

ING Bank anunta ca titularii de conturi pot sa permita altor trei persoane sa gestioneaze in comun banii, din aplicatia Home Bank. Persoanele imputernicite pot sa-si comande carduri fizice sau virtuale, sa faca plati sau detalii

CEC Bank a intrecut BRD si devine a treia mare banca din Romania

CEC Bank a avut o crestere robusta anul trecut, reusind sa devina a treia mare banca din Romania, luand locul BRD. "Ne-am majorat activele cu 35% față de perioada similară a anului trecut, ceea ce ne-a propulsat în topul primelor trei bănci din detalii

 



 

Ultimele Comentarii