BANCI | Stirea Zilei

TRANSFOND lanseaza serviciul de ARHIVARE ELECTRONICA e-Arhiv@

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-13 13:15

TRANSFOND a devenit furnizor autorizat de servicii de arhivare electronică e-Arhiv@ ţn conformitate cu prevederile legii 135/2007 privind arhivarea documentelor ţn formă electronică. Autorizările şi acreditările necesare au fost obţinute ţn baza ordinelor Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, nr. 521 şi 522 din 8 iulie 2009.

Principalele funcţionalităţi ale serviciului e-Arhiv@ constau ţn arhivarea electronică automată, arhivarea electronică manuală, arhivarea personalizată a documentelor electronice, stocarea, căutarea şi regăsirea email-urilor din sistemul de poştă electronică securizată. Trebuie precizat că simpla stocare a documentelor electronice nu reprezintă arhivare ţn conformitate cu prevederile legii.

Prin oferirea e-Arhiv@, TRANSFOND asigură degrevarea clienţilor acestui serviciu de obligaţiile de ţndeplinire a cerinţelor juridice şi tehnologice de acreditare ca administrator de arhivă electronică şi de autorizare a centrului de date pentru găzduire de arhive, precum şi de costurile ridicate de investiţii şi operare aferente implementării pe cont propriu a unei soluţii de arhivare electronică potrivit legii.

äLansarea acestui serviciu vine să sublinieze, o dată ţn plus, capacitatea creativă a TRANSFOND, demonstrată şi la implementarea sistemului electronic de plăţi interbancare. Venim către clienţii noştri cu o soluţie la cheie, de calitate deosebită, care ţi va ajuta sa facă economii de costuri, ţntr-un an extrem de complicat sub acest aspectö ľ Emil Ghizari, Director General TRANSFOND.

Platforma tehnică ce a stat la baza dezvoltării acestui serviciu a fost furnizată de către IBM, la fel ca şi ţn cazul Sistemului Electronic de Plăţi, colaborarea cu această firmă de prestigiu mondial, derulÔndu-se la un ţnalt standard calitativ ţn beneficiul clienţilor noştri.

Serviciul e-Arhiv@ respectă ţn totalitate cerinţele legii 135/2007 privind arhivarea documentelor ţn formă electronică, precum şi cele ale legii 16/1996 privind arhivele naţionale. Totodată, serviciul e-Arhiv@ ţndeplineşte şi cerinţele prevăzute de legea 677/2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date, TRANSFOND fiind ţnregistrată ţn registrul de evidenţă a prelucrărilor de date cu caracter personal sub numărul 1611.

Nivelul de securitate al accesului la e-Arhiv@ este extrem de ridicat, similar cu cel existent ţn prezent pentru sistemul electronic de plăţi interbancare. Autenticitatea, integritatea şi disponibilitatea datelor sunt asigurate pe toată durata de păstrare ţn arhivă, prin utilizarea unei structuri de tip PKI, iar operaţiunile efectuate de utilizatori ţn sistem sunt jurnalizate permanent. Disponibilitatea continuă a informaţiilor este asigurată şi prin centrul de recuperare ţn caz de dezastru, care asigură inclusiv preluarea operaţiunilor de consultare a arhivei electronice ţn cazul unui dezastru la sediul principal de procesare.

DESPRE TRANSFOND:

TRANSFOND este operator al Sistemului Electronic de Plăţi: administrator şi operator al sistemului SENT (casa automată de compensare), administrator tehnic şi operator al sistemului ReGIS (sistemul de decontare pe bază brută ţn timp real), conform mandatului acordat de către Banca Naţională a RomÔniei, operator tehnic al sistemului SaFIR (sistemul de depozitare şi decontare a operaţiunilor cu titluri de stat).

Fondată ţn anul 2000, TRANSFOND este o companie privată, aparţinÔnd comunităţii bancare autohtone. TRANSFOND face parte din comitetul de coordonare SEPA (Single Euro Payment Area) ľ organizaţia naţională de monitorizare a procesului de implementare şi migrare SEPA. Totodată, TRANSFOND a demarat proiectul de modernizare a SEP, ce va fi implementat ţn 2 etape: ţn prima etapă, vor fi aplicate principiile SEPA pentru plăţile ţn lei, urmÔnd ca, ţn cea de a doua fază de dezvoltare, să fie realizat un sistem de plăţi interbancare ţn EURO complet compatibil SEPA, oferind astfel un sprijin sectorului bancar ţn vederea pregătirii adoptării euro.
╬ncepÔnd cu anul 2005, odată cu intrarea ţn funcţiune a Sistemului Electronic de Plăţi, TRANSFOND a asigurat compensarea şi decontarea electronică a plăţilor fără numerar de mică valoare interbancare - ordine de plată şi instrucţiuni de debit direct- prin sistemul SENT. ╬n anul 2008, TRANSFOND a definitivat automatizarea plăţilor interbancare din RomÔnia prin lansarea ţn producţie a modulului de procesare a instrumentelor de debit.
TRANSFOND este certificată ISO 9001:2008.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii