BANCI | Stirea Zilei

BCR reduce dobanzile la credite si depozite

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-07-01 18:38

Banca Comercială RomÔnă (BCR) reduce dobÔnzile, ţncepÔnd cu 1 iulie 2009, atÔt la credite cÔt şi la depozite.

Scăderea nivelului dobÔnzilor este urmarea măsurilor de politică monetară adoptate de BNR, menite să contribuie la consolidarea sistemului bancar şi la ţmbunătăţirea climatului economic ţn RomÔnia, precum şi a evoluţiilor de pe pieţele monetar-valutare.

╬n sfera creditării, BCR scade dobÔnzile la ţmprumuturile ţn lei pentru clienţii corporativi cu pÔnă la 3 puncte procentuale, ţn funcţie de tipul de dobÔndă ataşat (dobÔndă fixă, variabilă sau legată de indicele ROBOR), scadenţă (termen scurt, mediu şi lung) şi profilul de risc al clientului.

Noile dobÔnzi vor fi aplicate creditelor nou acordate precum şi, ţn cazul celor cu dobăndă variabilă, creditelor aflate ţn sold.
Astfel, nivleul curent al dobÔnzilor la creditele corporate acordate de BCR porneşte de la 13% (ţn funcţie de valoare ROBOR şi de profilul de risc al clientului).

La creditele ţn valută nivelul dobÔnzilor rămÔne nemodificat.

äReducerea semnificativă a costului creditelor va ajuta ţn mod real clienţii BCR, cu precădere IMM-urile, să depăşească dificultăţile perioadei şi chiar să ţşi relanseze afacerile. Monitorizăm permanent evoluţiile din economie şi, ţn limitele impuse de contextul actual, facem tot ce putem pentru a ne sprijini clienţii, cu un control adecvat al riscului. Sperăm că semnalul dat astăzi ţn piaţă să aibă un efect de antrenare favorabil, stimulÔnd intrarea pe creştere economică realăö a declarat Wolfgang Schoiswohl, Vicepreşedintele executiv Corporate Banking şi Trezorerie&Pieţe de Capital al BCR.

Totodată, BCR a modificat ţn scădere şi nivelul dobÔnzilor la depozite şi conturi de economii. Pentru persoane juridice, scăderea este cu pÔnă la 0,5 puncte procentuale la depozitele standard ţn lei şi EUR şi la contul IDEAL BCR. DobÔnzile continua să rămÔnă foarte atractive, stimuland economisirea, cu nivele de pÔnă la 11,5% pe an la lei şi 3,8%/an la EUR. Pentru contul BCR IDEAL Micro, dobÔnzile scad cu pÔnă la 1 p.p. la lei şi 0,5 p.p. la euro, pe tranşe valorice.
Pentru persoane fizice, la depozitele ţn lei cu dobÔndă fixă, scăderea este ţntre 0,25 puncte procentuale şi 1,75 puncte procentuale, ţn funcţie de suma economisită, iar la depozitele ţn euro dobÔnda va avea o scădere maximă de 1 punct procentual. Şi la contul de economii Maxicont BCR dobÔnda va fi redusă cu un procent la lei şi cu 0,5 p.p.-0,75p.p. (ţn funcţie de suma economisită) la euro.
Noile rate ale dobÔnzilor vor fi aplicabile atÔt depozitelor nou deschise, cÔt şi celor prelungite automat ţncepÔnd cu 1 iulie.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii