BANCI | Stirea Zilei

Banca Comerciala Romana (BCR) isi va majora capitalul social cu aproximativ 100 milioane euro

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-24 20:18

Banca Comercială RomÔnă (BCR) ţşi va majora capitalul social cu o sumă apropiată de 100 milioane euro, ţnsă grupul Erste este dispus să aducă orice sumă ar fi necesară, a declarat miercuri directorul executiv a Erste Group, Andreas Treichl.

"Majorarea de capital pe care urmează să o facem este ceva de genul a 100 de milioane de euro, dar noi suntem dispuşi să aducem tot capitalul pe care ni-l solicită BNR", a spus Treichl, ţntrebat care este suma cucare BCR ţşi va majora capitalul social.

Surse din piaţa bancară au declarat pentru NewsIn, ţn luna mai, că necesarul de recapitalizare al BCR este de aproximativ 460 milioane lei (circa 100 milioane euro) pentru 2009 şi 2010, raportat la datele de la finalul anului trecut, potrivit testelor de stres aplicate de BNR la solicitarea FMI.

Potrivit surselor citate, raportat la cifrele de la 31 decembrie 2008, suma aferentă majorării de capital la BCR pentru 2009 este de 230 milioane lei, iar pentru anul viitor banca ar necesita un aport de capital similar, pentru a-şi menţine solvabilitatea peste nivelul recomandat, de 10%.

Treichl a completat că Erste, acţionarul majoritar al BCR, ţşi menţine strategia pentru RomÔnia, va continua să investească pe această piaţă şi că BCR va continua extinderea reţei de unităţi.

"Avem aceeaşi strategie de la ţnceput. Vom continua să investim ţn RomÔnia şi vom continua să deschidem unităţi, deoarece o mare parte din populaţia RomÔniei este ţncă nebancarizată", a afirmat şeful Erste.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii