BANCI | Stirea Zilei

BRD va plati, incepand de luni, 29 iunie, dividendele aferente anului 2008

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-23 09:27

BRD-Groupe Societe Generale (BRD) va ţncepe luni, 29 iunie, plata dividendelor aferente anului trecut, acţionarii urmÔnd să ţncaseze cÔte 0,728 lei/acţiune din profitul net de 1,35 miliarde lei din 2008.

Dividendele vor reveni numai investitorilor care aveau ţn portofoliu acţiuni BRD-Groupe Societe Generale la data de 15 mai. Valoarea cumulată a dividendelor pe care banca le va acorda este de 507,3 milioane lei, respectiv 37,6% din profitul de anul trecut.

Acţionarii care au conturi la BRD - Groupe Societe Generale vor primi dividendele ţn conturile curente respective. Banca va vira banii şi ţn conturile deschise la alte bănci, dacă titularii lor au cerut această operaţiune. Acţionarii care nu au indicat un cont pentru plata dividendelor pot solicita dividendele la orice unitate BRD-Groupe Societe Generale, ţncepÔnd cu data de 29 iunie, fie prin virament bancar sau ţn numerar.

Valoarea dividendelor a fost decisă ţn AGA de la 29 aprilie. Dividendele pe care acţionarii le vor ţncasa sunt cu 23% mai mari faţă de valoarea acordată ţn urmă cu un an. Pentru exerciţiul financiar aferent anului 2007, BRD a acordat acţionarilor un dividend brut de 0,5921 lei pentru fiecare acţiune deţinută.

BRD-Groupe Societe Generale are un capital social de 696,9 milioane lei, divizat ţn 696,9 milioane de acţiuni cu o valoare nominală de 1 leu.

Grupul financiar francez Societe Generale controlează un pachet de acţiuni BRD reprezentÔnd 58,7649% din capitalul băncii locale. ╬n acţionariatul BRD se mai regăsesc cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), fiecare cu mai puţin de 5% din titluri.

Preţul acţiunilor BRD a scăzut luni cu 1,21%, la 8,15 lei, iar la această cotaţie banca are o capitalizare de 5,67 miliarde lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii