FONDURI DE INVESTITII | Profil

OTP Asset Management lanseaza primul fond de investitii cu capital garantat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-22 15:39

OTP Asset Management Romānia anunţă lansarea unui nou fond de investiţii, care deschide o altă etapă a pieţei de capital din Romānia:
o OTP WiseRO, fond īnchis de investiţii cu capital garantat, ce urmeaza să fie admis la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti. Fondul are o maturitate de 3 ani şi oferă posibilitatea de a īncasa anual cota de participare la performanţă.
o Īn condiţiile unui climat economic sensibil, OTP Asset Management Romānia aduce pe piată un produs ce răspunde cerinţelor investitorilor autohtoni, oferind dublă protecţie: capital investit garantat şi volatilitate controlată a indicelui ce reprezintă activul suport al fondului, atenuānd astfel posibilele efecte negative ale unor fluctuaţii mai puţin favorabile.

Īmpreună cu Intercapital Invest, īn calitate de intermediar/distribuitor şi OTP Bank Romānia, īn calitate de distribuitor, OTP Asset Management Romānia se adresează, prin noul său produs, atāt investitorilor instituţionali, cāt şi celor individuali.

Produsul poate fi cumparat pe parcursul a 4 săptămāni, īncepānd cu 29 iunie 2009, īn orice punct de lucru al SSIF Intercapital Invest, īn oricare dintre sucursalele OTP Bank Romānia din ţară şi prin sistemele Bursei de Valori Bucureşti, folosind serviciile oricarei firme de brokeraj care doreşte să realizeze distribuţia fondului. Valoarea minima a investiţiei este de numai 200 RON. Nu se percep comisioane de achiziţie sau răscumpărare, iar din momentul listării la BVB, OTP WiseRO poate fi tranzacţionat la bursă, atāt prin intermediul Intercapital Invest, cāt si prin orice firmă de brokeraj (SSIF) autorizată de CNVM.

Fondul urmăreşte evoluţia unui indice dezvoltat pe modelul WISE US (care scanează lunar evoluţia acţiunilor din componenţa S&P500), creat de Société Générale Corporate & Investment Banking şi calculat zilnic de agenţia de rating Standard&Poor’s.

Prin intermediul OTP Bank Romānia, produsul poate fi achiziţionat şi sub forma unui pachet de economisire, care oferă posibilitatea deschiderii unui depozit, īn RON sau īn EUR, pentru o sumă maximă egală cu cea investită, pe o perioadă de 3 luni şi pentru care clienţii beneficiază de dobānzi cu valori peste nivelul pieţei, de pānă la 15% pentru depozitele īn RON şi de pānă la 6.20% pentru cele īn EUR.

„Suntem convinşi că OTP WiseRO va deschide o nouă etapă īn industria de profil, răspunzānd astfel şi cerinţelor investitorilor cu un grad mediu spre ridicat de sofisticare, dar cu un apetit de risc scăzut. Īn consolidarea rolului nostru de jucător activ pe piaţa fondurilor de investiţii, aducem īn atenţia investitorilor un produs cu totul nou īn Romānia, care oferă siguranţa investiţiei iniţiale şi, īn acelaşi timp, posibilitatea unor randamente atractive, chiar şi īn perioade de criză.”, a declarat Cătălin Iancu, Preşedinte OTP Asset Management Romānia.

"Criza financiară a arătat că avem nevoie de abordări şi soluţii noi pe piaţa de capital. Ne bucurăm că, alaturi de partenerii noştri de la OTP Asset Management, oferim investitorilor din Romānia o altă premieră: primul produs structurat ce urmează a fi listat la Bursa de Valori Bucureşti. Acest eveniment este cu atāt mai important cu cāt produsele structurate au o istorie foarte bogată pe pieţele dezvoltate. Sper ca această iniţiativă să determine dezvoltarea unei pieţe a produselor structurate şi īn Romānia.", a declarat Răzvan Paşol, Preşedinte Intercapital Invest.

„Un raspuns favorabil din partea investitorilor la oferta prezentată astăzi, sunt sigură că va fi de natură să īncurajeze apariţia pe piaţa bursieră şi a altor instrumente financiare mai complexe, de tipul fondurilor īnchise şi produselor financiare structurate, care să aibă ca suport activ sau ca "benchmark" inclusiv indicii bursieri dezvoltaţi de BVB şi care să genereze totodată un plus de lichiditate pe piaţa instrumentelor financiare derivate", a declarat Anca Dumitru, Director General Bursa de Valori Bucureşti.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: ProfilGrupul ING obtine un profit de un miliard de euro in T1 2021

Rezultatul în T12021 înainte de impozitare este de 1.463 de milioane de euro; rentabilitatea capitalurilor rămâne puternică la 15,5%, conform unui comunicat al Grupului ING. Venitul net din dobânzi este în creștere comparativ cu T42020, susținut de detalii

Erste Group: Am inceput cu bine anul 2021, ce promite sa fie un an al revenirii solide

"Am inceput cu bine anul 2021, ce promite sa fie un an al revenirii solide", a declarat Stefan Dörfler, CFO al Erste Group, cu ocazia prezentarii rezultatelor financiare din T1 2021 ale grupului bancar austriac, prezent si in Romania prin BCR. Iata comunicatul de presa publicat detalii

Laptaria cu Caimac atrage 4 milioane euro printr-un plasament privat de actiuni, intermediat de BT Capital Partners

Agroserv Măriuța SA, compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, a încheiat cu succes plasamentul privat de acțiuni prin care a atras 19,4 milioane de lei, echivalentul a 4 milioane de
euro, se arata intr-un comunicat de presa, in care se adauga: Acțiunile vor fi detalii

First Bank lanseaza o aplicatie pentru creditarea IMM-urilor

First Bank își completează ecosistemul de soluții digitale prin lansarea aplicației SME Creditum. Aceasta permite băncii să simplifice procesul de creditare, anunta banca intr-un comunicat, in care adauga: Astfel, pentru persoanele juridice care au nevoie de finanțare, detalii

  

Ultimele Comentarii