BANCI | Stirea Zilei

SIF-urile isi vand actiunile de la Bancpost

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-20 11:21

SIF Banat-Crişana (SIF1) a ieşit din acţionariatul Bancpost şi va ţncasa din vÔnzarea participaţiei de 3,49% din capitalul băncii 12,75 milioane euro, la o săptămÔnă după ce SIF Oltenia (SIF5) a facut aceeaşi mişcare, a anunţat vineri societatea de investiţii financiare.

Astfel, SIF Banat-Crişana a vÔndut pachetul de 76,41 milioane de acţiuni Bancpost, dintre care 18,65 milioane de titluri sunt ţn proces de a fi emise.

Societatea va ţncasa suma de 12,75 milioane euro ţn două tranşe, 9,64 milioane euro urmÔnd să intre ţn conturile SIF1 ţn maxim trei zile, iar 3,11 milioane euro vor fi viraţi pÔnă ţn 1 octombrie.

╬n urmă cu o săptămÔnă, SIF Oltenia şi-a vÔndut participaţia la Bancpost către acţionarul majoritar al băncii, EFG Eurobank, pentru 12,15 milioane euro, decizia fiind determinată ţn principal de faptul că, ţn ultimii ani, banca nu a distribuit dividende.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţinea 84,73% din capitalul social, ţn vreme ce SIF Banat-Crişana (SIF1), SIF Moldova (SIF2), SIF Transilvania (SIF3) şi SIF Oltenia (SIF5) deţineau cumulat aproape 14% din acţiunile băncii. ╬n urma vÔnzărilor SIF1 şi SIF5, grupul elen a ajuns la o deţinere de aproape 92%.

Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a obţinut ţn primul trimestru din 2009 o pierdere netă de 4,1 milioane euro din afacerile din RomÔnia.

Activele totale gestionate de grup ţn RomÔnia se ridicau la sfÔrşitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, ţn creştere cu 35% faţă de 31 martie 2008, cÔnd se situau la 4,491 miliarde euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii