BANCI | Stirea Zilei

FMI: Ritmul de scadere a economiei mondiale s-a temperat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-20 09:42

Ritmul de scădere a economiei mondiale s-a temperat, iar Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-ar putea ţmbunătăţi prognoza privind evoluţia din 2010, a declarat directorul general adjunct al FMI, John Lipsky.

Cu toate acestea, condiţiile financiare nu sunt nici pe departe normale, iar economia mondială este, ţncă, ţn recesiune, a avertizat Lipsky.

"Cele mai recente date indică ţncetinirea ritmului de scădere a economiei mondiale, ţnsă există un grad ridicat de incertitudine referitor la perioada ţn care va interveni revenirea şi la puterea acesteia", a afirmat oficialul, la o conferinţă de afaceri organizată ţn Turcia.

Lipsky a precizat că revenirea, anticipată pentru anul viitor, va fi lentă, ţn general, şi graduală ţn statele dezvoltate. Un impact negativ asupra relansării economice ţl vor avea eforturile companiilor financiare de a-şi reduce datoriile şi creşterea limitată a pieţei creditului şi a celei imobiliare. ╬n plus, economiile emergente nu vor putea reveni la o creştere susţinută ţn condiţiile ţn care relansarea va fi lentă ţn statele puternice.

"Ca rezultat, diferenţele dintre economiile diverselor ţări şi şomajul vor continua să crească ţn 2010", a spus oficialul.

El a subliniat că guvernele trebuie să se concentreze pe relansarea economică susţinută, care poate fi sprijinită prin revitalizarea sistemului financiar. PÔnă ţn prezent, progresul ţn rezolvarea problemelor băncilor a fost lent şi ineficient ţn ceea ce priveşte reducerea expunerii la activele toxice.

"Pentru a pune bazele dezgheţării pieţei creditului, politica pe termen scurt ar trebui să se concentreze pe restructurarea instituţiilor financiare cu probleme, prin curăţarea balanţelor contabile ale băncilor de activele toxice. De asemenea, viabilitatea băncilor trebuie testată, iar instituţiile de credit slabe vor trebui recapitalizate", a afirmat Lipsky.

╬n plus, policile fiscale din economiile avansate şi din multe din statele emergente ar trebui să asigure şi pentru 2010 venituri suplimentare, ţn vederea finanţării unor noi programe de relansare, dacă va fi cazul.

FMI şi-a ţmbunătăţit prognoza de creştere economică mondială pentru 2010, la 2,4%, de la 1,9% ţn aprilie, ca urmare a efectelor pozitive ale programelor de relansare implementate ţn ultimele luni, a declarat la ţnceputul lunii iunie o sursă apropiată situaţiei, citată de Reuters.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii