BURSA | Stirea Zilei

Franklin Templeton Investments a cÔştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-09 21:47

Compania americană Franklin Templeton Investments a cÔştigat licitaţia pentru administrarea Fondului Proprietatea, avÔnd o ofertă mai bună decÔt a concurentului din etapa finală, Morgan Stanley Investment Management, au declarat pentru MEDIAFAX surse apropiate procesului de selecţie.

Comisia de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea a ales la finele lunii mai companiile Franklin Templeton Investments şi Morgan Stanley Investment pentru a participa ţn faza finală de selecţie, care viza doar ofertele financiare finale.

La ţnceputul lunii mai, comisia a decis că procesul de selecţie a administratorului FP va continua cu cinci dintre cei opt ofertanţi iniţiali, aceştia fiind acceptaţi pentru etapa dialogului competitiv, respectiv Aviva Investors Global Services, Blackrock Investment Management, Franklin Templeton Investments, ING Investment Management şi Morgan Stanley Investment Management.

Potrivit documentaţiei de selecţie a administratorului FP, care include proiectul de act constitutiv şi proiectul de contract de administrare, Franklin Templeton Investments va prelua atribuţiile de administrare efectivă a portofoliului de active şi toate atribuţiile Consiliului de Administraţie.

Administratorul va avea libertate decizională maximă, cu excepţia acelor contracte/acte juridice a căror valoare depăşeşte 5% din valoarea totală a activelor nete ale Fondului.

Totodată, administratorul este numit pe o perioad nedefinită, supusă rezilierii contractului de către FP, ţn orice moment, cu un preaviz de 3 luni, la discreţia FP şi fără nicio obligaţie de a despăgubi societatea de administrare.

Franklin Templeton Investments va asigura şi procedurile de listare a acţiunilor Fondului Proprietatea pe bursă.

Creat ca soluţie pentru despăgubirea foştilor proprietari deposedaţi de regimul comunist cărora nu li se mai pot restitui ţn natură averile confiscate, Fondul Proprietatea a devenit operaţional, ca societate pe acţiuni ţnregistrată la Registrul Comerţului, ţn decembrie 2005.

Statul, reprezentat de Ministerul Finanţelor Publice, este acţionarul majoritar al Fondului, cu o participaţie de 66,01%. Potrivit celor mai recente date disponibile pe site-ul Fondului Proprietatea, numărul acţionarilor persoane private este 2.426 iar numărul acţiunilor deţinute de aceştia reprezintă 28,12% din capitalul social al Fondului.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii