BANCI | Stirea Zilei

Statul preia casa garantata la trei luni dupa neachitarea ratelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-05 11:09

Persoanele care vor achiziţiona locuinţe prin credite bancare garantate de stat, dar nu mai achită ulterior ratele aferente creditului vor beneficia de o perioadă de graţie de trei luni nainte de a pierde casa, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

El a precizat că acest termen va fi introdus prin normele metodologice de aplicare a programului "Prima Casă".

"Va fi o perioadă de trei luni pentru a evita intrarea imediată n colaps, dar programul Prima Casă nu este un Moş Crăciun", a spus Boc, la B1 TV.

Băncile vor institui şi rennoi, n favoarea statului, un drept de ipotecă de rangul I asupra locuinţelor contractate cu garanţia statului prin programul "Prima Casă", pe ntreaga durată a contractului de creditare, cu interdicţia de vnzare a casei pe o perioadă de cinci ani.

"Asupra imobilelor achiziționate n cadrul programului Prima Casă, băncile instituie și rennoiesc n favoarea statului romn, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, un drept de ipotecă de rangul I pe toată durata contractului de creditare, cu interdicția de vnzare a locuinței pe o perioadă de 5 ani", se arată n ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea programului, adoptată, miercuri, de Guvern.

Conform actului normativ, beneficiarii programului "Prima Casă" sunt persoane fizice care, la data intrării n vigoare a ordonanței, nu dețin n comun sau individual, mpreună cu soții lor sau cu alte persoane, n proprietate o locuință, indiferent de modul n care a fost dobndită, și nici nu au n derulare un credit ipotecar. Ordonanţa a intrat n vigoare joi, 4 iunie.

Plafonul anual al garanțiilor care pot fi astfel emise, condițiile de acordare a acestora și de eligibilitate a băncilor și a persoanelor fizice beneficiare ale programului, precum și regulile de gestionare a garanțiilor vor fi stabilite prin norme aprobate prin hotărre a Guvernului, n termen de 15 zile.

Executivul a anunţat, recent, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat n limită maximă de 60.000 euro.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Cum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

 



 

Ultimele Comentarii