BANCI | Stirea Zilei

Statul preia casa garantata la trei luni dupa neachitarea ratelor

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-05 11:09

Persoanele care vor achiziţiona locuinţe prin credite bancare garantate de stat, dar nu mai achită ulterior ratele aferente creditului vor beneficia de o perioadă de graţie de trei luni ţnainte de a pierde casa, a declarat, joi, premierul Emil Boc.

El a precizat că acest termen va fi introdus prin normele metodologice de aplicare a programului "Prima Casă".

"Va fi o perioadă de trei luni pentru a evita intrarea imediată ţn colaps, dar programul źPrima Casă╗ nu este un Moş Crăciun", a spus Boc, la B1 TV.

Băncile vor institui şi reţnnoi, ţn favoarea statului, un drept de ipotecă de rangul I asupra locuinţelor contractate cu garanţia statului prin programul "Prima Casă", pe ţntreaga durată a contractului de creditare, cu interdicţia de vÔnzare a casei pe o perioadă de cinci ani.

"Asupra imobilelor achiziționate ţn cadrul programului źPrima Casă╗, băncile instituie și reţnnoiesc ţn favoarea statului romÔn, reprezentat de Ministerul Finanțelor Publice, un drept de ipotecă de rangul I pe toată durata contractului de creditare, cu interdicția de vÔnzare a locuinței pe o perioadă de 5 ani", se arată ţn ordonanţa de urgenţă pentru aprobarea programului, adoptată, miercuri, de Guvern.

Conform actului normativ, beneficiarii programului "Prima Casă" sunt persoane fizice care, la data intrării ţn vigoare a ordonanței, nu dețin ţn comun sau individual, ţmpreună cu soții lor sau cu alte persoane, ţn proprietate o locuință, indiferent de modul ţn care a fost dobÔndită, și nici nu au ţn derulare un credit ipotecar. Ordonanţa a intrat ţn vigoare joi, 4 iunie.

Plafonul anual al garanțiilor care pot fi astfel emise, condițiile de acordare a acestora și de eligibilitate a băncilor și a persoanelor fizice beneficiare ale programului, precum și regulile de gestionare a garanțiilor vor fi stabilite prin norme aprobate prin hotărÔre a Guvernului, ţn termen de 15 zile.

Executivul a anunţat, recent, un program prin care creditele contractate pentru cumpărarea primei locuinţe vor fi garantate de stat ţn limită maximă de 60.000 euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii