BANCI | Stirea Zilei

Moody's: Perspectivele de rating ale bancilor americane raman negative

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-06-03 11:01

Agenţia de evaluare financiară Moody's a anunţat că perspectivele de rating ale industriei bancare din Statele Unite şi perspectivele fundamentale de creditare ale industriei rămÔn negative, din cauza gravei recesiuni ce afectează bilanţurile contabile ale băncilor, arată un raport Moody's.

Băncile americane evaluate de Moody's deţin 85% din totalul activelor bancare din Statele Unite. Moody's prevede că băncile americane evaluate vor ţnregistra pierderi din credite şi din deprecierea activelor ţn valoare totală de 470 miliarde dolari ţn 2009 şi 2010.

Pierderile din credite sunt estimate la 415 miliarde dolari, echivalent cu 8% din creditele industriei la sfÔrşitul anului trecut. Ca urmare a problemelor majore cu privire la calitatea activelor şi a nevoii de a acumula rezerve, multe bănci americane vor fi neprofitabile ţn 2009, exercitÔnd presiuni considerabile asupra nivelurilor de capital.

Subliniind principalul risc ce afectează profitabilitatea bancilor, Moody's a declarat că, ţn ciuda majorării provizioanelor ţn ultimele trimestre, acoperirea ţmprumuturilor neperformante de către banci se află pe un traseu descendent. ╬n martie, rata acoperirii acestora se ridica la 70% ţn luna martie, faţă de 100% ţn primul trimestru din 2008.

Drept răspuns la modificarea rapidă a situaţiei economice globale, Moody's a prezentat impactul asupra ratingurilor al unor condiţii macroeconomice mult mai severe.

"╬n cazul unor condiţii foarte vitrege, multe bănci americane vor deveni insolvente pÔnă la sfÔrşitul anului 2010", a declarat Craig Emrick, analist ţn cadrul agenţiei.

"Pe baza scenariilor noastre negative, am calculat că băncile americane ce beneficiază de rating ar putea suferi pierderi de aproximativ 640 miliarde dolari din ţmprumuturi şi tranzacţii mobiliare, precum şi deprecieri ale valorii activelor, ţn 2009/2010, ceea ce ţnseamnă că fără capital suplimentar, mai mult de o treime vor scădea sub ratingul de investiţii, conform măsurătorilor noastre", a adăugat acesta.

Autorităţile de reglementare din SUA au anunţat ţn aprilie că 10 bănci au nevoie de capital adiţional de 74,6 miliarde dolari pentru a restabili ţncrederea ţn sectorul bancar şi pentru ieşirea din recesiune.

Rezultatele testelor de stres au tras astfel o linie ţntre băncile cu o situaţie financiară mai bună şi cele care se confruntă cu probleme, indicÔnd sumele de care acestea au nevoie pentru a-şi stabiliza finanţele.

Testele, organizate de banca centrală americană, Federal Reserve, au arătat că 10 bănci au nevoie de capital suplimentar pentru a face faţă unor viitoare pierderi, dacă recesiunea se va ţnrăutăţi. Bank of America are nevoie de 33,9 miliarde dolari, ţn timp ce Citigroup are nevoie de 5,5 miliarde dolari.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii