BANCI | Stirea Zilei

Pierderi de 4,1 milioane euro in Romania pentru EFG Eurobank, actionarul principal al Bancpost

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-29 08:34

Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a obţinut în primul trimestru din 2009 o pierdere netă de 4,1 milioane euro din afacerile din România, arată raportul grupului, publicat joi. (VEZI PREZENTARILE ATASATE)

În primele trei luni din 2008, EFG Eurobank obţinuse un profit după plata taxelor şi intereselor minoritare din afacerile din România de 10,6 milioane euro.

Înainte de taxe şi interese minoritare, pierderea afişată de grupul elen pentru afacerile din România a însumat 9 milioane euro.

În rândul celor şapte pieţe est europene pe care operează, EFG Eurobank a afişat pierderi în primul trimestru în trei - România, Polonia (11,1 milioane euro) şi Ucraina (18 milioane euro). Grupul elen a obţinut, în schimb, profit în Bulgaria, Serbia, Cipru şi Turcia.

Veniturile operaţionale ale EFG în România au crescut cu 7% în primul trimestru, până la 79,1 milioane euro, comparativ cu rezultatul din acelaşi interval din anul precedent, de 73,9 milioane euro.

În acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au scăzut cu 5% în perioada menţionată, la 45,5 milioane euro, faţă de primele trei luni din 2008, când se situau la 47,9 milioane euro.

Activele totale gestionate de grup în România se ridicau la sfârşitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, în creştere cu 35% faţă de 31 martie 2008, când se situau la 4,491 miliarde euro, mai arată raportul băncii-mamă.

Creditele acordate de EFG Eurobank în România au ajuns la 3,76 miliarde euro la 31 martie 2009, în creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2008, când volumul împrumuturilor se plasa la 3,415 miliarde euro.

De asemenea, depozitele atrase au crescut cu 55%, până la 2,36 miliarde euro la finalul primului trimestru, de la 1,52 miliarde euro la 31 martie 2008.

EFG Eurobank şi-a extins reţeaua de retail cu 44 de unităţi în perioada martie 2008 - martie 2009 şi a ajuns la un număr de 293 unităţi, iar grupul a deschis încă un centru de afaceri în perioada menţionată şi a ajuns la 19 centre, mai arată raportul băncii-mamă.

EFG Eurobank este prezent pe piaţa din România, pe lângă Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance România, EFG Eurobank Securities România, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi prin EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

Grupul Eurobank EFG este prezent în Grecia, Bulgaria, Serbia, România, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg şi Cipru. Eurobank EFG este membră a EFG Group, al treilea grup bancar ca mărime din Elveţia.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii