BANCI | Stirea Zilei

Pierderi de 4,1 milioane euro in Romania pentru EFG Eurobank, actionarul principal al Bancpost

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-29 08:34

Grupul financiar elen EFG Eurobank, acţionarul majoritar al Bancpost, a obţinut īn primul trimestru din 2009 o pierdere netă de 4,1 milioane euro din afacerile din Romānia, arată raportul grupului, publicat joi. (VEZI PREZENTARILE ATASATE)

Īn primele trei luni din 2008, EFG Eurobank obţinuse un profit după plata taxelor şi intereselor minoritare din afacerile din Romānia de 10,6 milioane euro.

Īnainte de taxe şi interese minoritare, pierderea afişată de grupul elen pentru afacerile din Romānia a īnsumat 9 milioane euro.

Īn rāndul celor şapte pieţe est europene pe care operează, EFG Eurobank a afişat pierderi īn primul trimestru īn trei - Romānia, Polonia (11,1 milioane euro) şi Ucraina (18 milioane euro). Grupul elen a obţinut, īn schimb, profit īn Bulgaria, Serbia, Cipru şi Turcia.

Veniturile operaţionale ale EFG īn Romānia au crescut cu 7% īn primul trimestru, pānă la 79,1 milioane euro, comparativ cu rezultatul din acelaşi interval din anul precedent, de 73,9 milioane euro.

Īn acelaşi timp, cheltuielile operaţionale au scăzut cu 5% īn perioada menţionată, la 45,5 milioane euro, faţă de primele trei luni din 2008, cānd se situau la 47,9 milioane euro.

Activele totale gestionate de grup īn Romānia se ridicau la sfārşitul primului trimestru din acest an la 6,066 miliarde euro, īn creştere cu 35% faţă de 31 martie 2008, cānd se situau la 4,491 miliarde euro, mai arată raportul băncii-mamă.

Creditele acordate de EFG Eurobank īn Romānia au ajuns la 3,76 miliarde euro la 31 martie 2009, īn creştere cu 10% faţă de perioada similară din 2008, cānd volumul īmprumuturilor se plasa la 3,415 miliarde euro.

De asemenea, depozitele atrase au crescut cu 55%, pānă la 2,36 miliarde euro la finalul primului trimestru, de la 1,52 miliarde euro la 31 martie 2008.

EFG Eurobank şi-a extins reţeaua de retail cu 44 de unităţi īn perioada martie 2008 - martie 2009 şi a ajuns la un număr de 293 unităţi, iar grupul a deschis īncă un centru de afaceri īn perioada menţionată şi a ajuns la 19 centre, mai arată raportul băncii-mamă.

EFG Eurobank este prezent pe piaţa din Romānia, pe lāngă Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romānia, EFG Eurobank Securities Romānia, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi prin EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

Grupul Eurobank EFG este prezent īn Grecia, Bulgaria, Serbia, Romānia, Turcia, Polonia, Ucraina, Marea Britanie, Luxemburg şi Cipru. Eurobank EFG este membră a EFG Group, al treilea grup bancar ca mărime din Elveţia.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiSchimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

Amanarea ratelor la credite nu mai ajuta la nimic, dimpotriva

Amanarea ratelor la credite nu-i ajuta cu nimic pe cei cu credite cu dobanda variabila indexata la ROBOR. Dimpotriva, ar putea sa le cauzeze si mai multe probleme mai tarziu, cand vor trebui sa plateasca o rata si mai mare decat in prezent. In perioada pandemiei coronavirusului, amanarea detalii

  

Ultimele Comentarii