ASIGURARI | Stirea Zilei

Scandal intre service-urile auto si Alliaz-Tiriac Asigurari

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-25 14:17

Asociaţia Societăţilor de Service Auto Independente (ASSAI) a transmis Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor, în urma plângerilor şi reclamaţiilor membrilor, o sesizare privind "neregulile grave" constatate în activitatea desfăşurtă Allianz-Ţiriac Asigurări, iar compania respinge acuzaţiile.

Sesizarea a fost transmisă şi Consiliului Concurenţei şi Gărzii Financiare.

Allianz-Ţiriac Asigurări este cea mai mare companie de profil din România, cu o cotă de 16% la finele anului 2008.

"Într-o primă fază au fost demarate procedurile legale în vederea verificării activităţii companiei de asigurare de către instituţiile abilitate, urmând să facem în continuare toate demersurile necesare pentru a se pune capăt oricăror practici constatate a fi contrare legii, anticoncurenţiale sau abuzive", a spus cordonatorul departamentului Asigurări al societăţii de avocaţi Boştina şi Asociaţii, Ovidiu Tibuleac, într-un comunicat remis, luni, agenţiei MEDIAFAX.

Contactat de MEDIAFAX, directorul de relaţii publice al Allianz-Ţiriac Asigurări, Marius Onofrei, a respins acuzaţiile şi a afirmat că toate operaţiunile desfăşurate companie respectă legislaţia.

În sesizarea transmisă CSA, ASSAI atrage atenţia cu privire la unele acte şi operaţiuni ale Allianz-Ţiriac Asigurări, care s-ar desfăşura în afara obiectului unic de activitate al companiei.

Consiliul Concurenţei a fost informat de ASSAI cu privire la actele şi operaţiunile nelegale şi anticoncurenţiale desfăşurate de Allianz-Ţiriac Asigurări în raporturile derulate cu societăţile de service auto independente din România, conform sursei citate.

În sesizarea transmisă Gărzii Financiare, asociaţia a prezentat informaţii cu privire la activităţile şi operaţiunile comerciale ilicite desfăşurate de asigurător.

"Solicităm autorităţilor să cerceteze de urgenţă plângerile noastre deoarece credem că Allianz-Ţiriac încalcă în mod constant reglementările în domeniu, abuzând în relaţiile cu partenerii săi contractuali" a declarat directorul general al ASSAI, Cristian Muntean.

El a adăugat că asociaţia deţine documente care stau la baza acestor demersuri.

ASSAI este o asociaţie profesională care reprezintă interesele a peste 500 de service-uri auto din România.

Societăţile reprezentate numără peste 15.000 de angajaţi şi derulează anual afaceri de peste 400 milioane de euro.

Allianz-Ţiriac Asigurări a subscris prime de 1,38 miliarde de lei, în creştere cu 12,1 faţă de 2007.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii