BANCI | Stirea Zilei

Bancile vor trebui sa aduca a doua transa din recapitalizarile cerute in urma testelor de stres pana in martie 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-22 15:47

Băncile vor trebui să aducă a doua tranşă din recapitalizările cerute în urma testelor de stres pâna în martie 2010, în condiţiile în care prima etapa va avea loc până în septembrie 2009, iar suma totală se ridică la un miliard de euro , a spus vineri şeful misiunii FMI în Romania, Jeffrey Franks.

"Am căzut de acord cu băncile să pună la dispoziţie capital adiţional până în septembrie 2009, pe baza unor calcule făcute pe acest an, pentru a asigura o rată de adecvare a capitalului de cel puţin 10%. Până în martie 2010, vor trebui să aducă a doua tranşă", a spus Franks.

El a precizat că, în condiţiile în care suma totală necesară pentru recapitalizarea băncilor se ridică la aproximativ un miliard de euro - nivel indicat şi de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu -, asigurarea unei rate a solvabilitaţii de cel putin 10% constituie o marjă de siguranţă "pentru a absorbi posibilele probleme cauzate de criza financiară internaţională".

"La Bruxelles am discutat cu băncile, pe lângă recapitalizari, menţinerea expunerii totale pe România, pe parcursul programului, şi am avut rezultate pozitive. Băncile vor trimite scrisori de confirmare catre BNR în următoarele 30 de zile. Recapitalizările se vor face astfel încât rata solvabilităţii să se ridice peste limita impusă de 8%, la cel puţin 10%, ceea ce este mai mult decât necesar", a subliniat Franks.

Joi, guvernatorul BNR declara că recapitalizările băncilor în urma testelor de stres se ridică la cel mult un miliard de euro, în condiţiile în care rezultatele testelor au arătat să nicio bancă nu are rata solvabilităţii sub 8%.

"Suma totală e de până într-un miliard de euro. Nicio bancă nu are rata de solvabilitate sub 8%, dar sunt bănci ce se încadrează în intervalul 8-10%, deci vor avea nevoie de recapitalizări", a spus Isărescu, la Forumul Financiar Central şi Sud-Est European.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Ce dobanzi au bancile la creditele de nevoi personale?

Dobanzile practicate de cele mai multe banci pentru creditele de nevoi personale destinate consumului nu mai sunt stabilite la niveluri standard ci sunt personalizate, in functie de mai multi factori, precum incasarea veniturilor in contul bancii sau istoricul de detalii

Topul creditelor ipotecare cu cele mai mici dobanzi fixe in primii 3-10 ani

Dobanzile fixe in primii 3-10 ani pentru un credit ipotecar variaza intre 5,75% si 9,90%, in functie de banca si de perioada cu dobanda nemodificata, conform ofertelor celor mai importante 10 banci. Dobanzile luate in calcul sunt cele standard, fara alte detalii

Cum raspunde ANPC la o reclamatie despre o frauda online: cu cuvintele bancii

Clientul unei banci (Unicredit) a fost fraudat online cu 25.000 de lei cu o asa-zisa investitie in actiuni pe site-ul Rominvest. (Atentie! Acest site functioneaza si in prezent, la acest link, https://dimensionaldreamscape.cam, dupa mai bine de o luna de la detalii

Dobanzile la creditele online ale IFN-urilor, plafonate prin lege la 365% pe an, fata de 70.000% cat erau pana acum

Parlamentul a adoptat o lege prin care dobanzile (DAE) la creditele online acordate de IFN-uri (Institutii Financiare Nebancare) sunt plafonate la 1% pe zi (365% pe an) in cazul imprumuturilor de maxim 5.000 de lei, 0,8% pe zi (292% pe an) la cele de pana la 10.000 de lei si 0,6% pe detalii

 



 

Ultimele Comentarii