BANCI | Stirea Zilei

Bancile vor trebui sa aduca a doua transa din recapitalizarile cerute in urma testelor de stres pana in martie 2010

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-22 15:47

Băncile vor trebui să aducă a doua tranşă din recapitalizările cerute în urma testelor de stres pâna în martie 2010, în condiţiile în care prima etapa va avea loc până în septembrie 2009, iar suma totală se ridică la un miliard de euro , a spus vineri şeful misiunii FMI în Romania, Jeffrey Franks.

"Am căzut de acord cu băncile să pună la dispoziţie capital adiţional până în septembrie 2009, pe baza unor calcule făcute pe acest an, pentru a asigura o rată de adecvare a capitalului de cel puţin 10%. Până în martie 2010, vor trebui să aducă a doua tranşă", a spus Franks.

El a precizat că, în condiţiile în care suma totală necesară pentru recapitalizarea băncilor se ridică la aproximativ un miliard de euro - nivel indicat şi de guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu -, asigurarea unei rate a solvabilitaţii de cel putin 10% constituie o marjă de siguranţă "pentru a absorbi posibilele probleme cauzate de criza financiară internaţională".

"La Bruxelles am discutat cu băncile, pe lângă recapitalizari, menţinerea expunerii totale pe România, pe parcursul programului, şi am avut rezultate pozitive. Băncile vor trimite scrisori de confirmare catre BNR în următoarele 30 de zile. Recapitalizările se vor face astfel încât rata solvabilităţii să se ridice peste limita impusă de 8%, la cel puţin 10%, ceea ce este mai mult decât necesar", a subliniat Franks.

Joi, guvernatorul BNR declara că recapitalizările băncilor în urma testelor de stres se ridică la cel mult un miliard de euro, în condiţiile în care rezultatele testelor au arătat să nicio bancă nu are rata solvabilităţii sub 8%.

"Suma totală e de până într-un miliard de euro. Nicio bancă nu are rata de solvabilitate sub 8%, dar sunt bănci ce se încadrează în intervalul 8-10%, deci vor avea nevoie de recapitalizări", a spus Isărescu, la Forumul Financiar Central şi Sud-Est European.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii