BANCI | Stirea Zilei

Profitul Piraeus Bank scade cu 15%, la 39 milioane lei in primele trei luni din 2009

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-22 10:56

Subsidiara bancară românească a grupului financiar elen Piraeus a înregistrat în primul trimestru a acestui an un profit net de 39 milioane lei (9,1 milioane euro), în scădere cu circa 15% faţă de perioada echivalentă din 2008, arată datele furnizate joi de bancă.

Pentru primul trimestru al anului trecut, banca a afişat un profit net de 46 milioane lei.

Venitul bancar net al Piraeus Bank România a urcat cu 26% în primul trimestru al acestui an, până la 187 milioane lei (43,8 milioane euro), de la 148 milioane lei în primele trei luni din 2008.

Activele băncii au crescut în perioada martie 2008-martie 2009 cu 21,5%, de la 7,454 miliarde lei până la 9,053 miliarde lei (2,14 miliarde euro) la finalul primului trimestru din acest an, potrivit datelor băncii.

Banca-mamă a Piraeus Bank România anunţase miercuri, odată cu rezultatele financiare la nivel de grup, şi o serie de detalii legate de operaţiunile din România. Astfel, volumul depozitelor atrase de Piraeus Bank România a avansat cu 80% în intervalul martie 2008 - martie 2009, până la 1,07 miliarde euro la finalul primului trimestru al acestui an.

De asemenea, portofoliul de credite acordate pe piaţa din România de către grupul bancar grecesc a crescut cu 10% în aceeaşi perioadă, până la 1,8 miliarde euro. La finalul lunii martie 2008, volumul creditelor ajunsese la 1,64 miliarde euro, în condiţiile în care depozitele atrase la acea dată însumau 594 milioane euro.

Piraeus Bank România a încheiat primul trimestru cu o reţea bancară formată din 180 unităţi, mai arăta raportul grupului grecesc.

Anul trecut, subsidiara românească a grupului financiar elen a obţinut un profit brut de peste 43 milioane euro, cu 96% mai mare decât cel din 2007, pe fondul creşterii protofoliului de credite cu 56%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii