PENSII PRIVATE | Ultima Ora

Generali Fond de Pensii si-a majorat capitalul social

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-25 18:01

Generali Fond de Pensii S.A. a finalizat, în data de 21 martie 2008, majorarea de capital social de la 14.100.000 la 25.000.000 lei, aprobată în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Actionarilor (AGEA), din data de 30 ianuarie a.c., se arata intr-un comunicat de presa al companiei.

Aceasta s-a efectuat prin emiterea unui număr de 10.900.000 de actiuni noi, în valoare nominală de 1 leu/actiune. Toate actiunile nou-emise au fost subscrise de către cei doi actionari: Generali Holding Vienna, actionarul majoritar, si Generali Asigurări S.A.

Din totalul actiunilor emise, Generali Holding Vienna a subscris un număr de 10.898.910 actiuni, iar Generali Asigurări a subscris 1.090 actiuni.

“Prin aceasta marire aprobata de actionari compania noastra atinge o valoare a capitalului social mai mare decat limitele minime impuse de lege (respectiv echivalentul a 4 milioane de euro)” a declarat Ioan Vreme, Directorul General al Generali Fond de Pensii S.A.”, a declarat Ioan Vreme, Directorul General al Generali Fond de Pensii.

Dupa majorare, structura actionariatului a ramas nemodificată, Generali Holding Viena detinând 99,99% din actiuni iar Generali Asigurări 0,01%.

Generali Fond de Pensii a demarat procedurile legale pentru înregistrarea unei noi măriri de capital, decisă de Adunarea Extraordinară a Actionarilor, din 3 martie 2008. Această etapă de finantare a companiei va majora capitalul social de la 25.000.000 lei la 71.000.000 lei, fără a modifica structura actionariatului si păstrând detinerile procentuale ale acestora.

“Cresterea de capital nu este doar o măsură necesară pentru desfăsurarea normală a activitătii, ci si un semnal explicit prin care Grupul Generali îsi reafirmă decizia de a fi un operator activ si puternic pe piata pensiilor private. Rezultatele Generali Fond de Pensii în campania de aderare initială au impus decizii rapide si adaptate situatiei reale; tocmai de aceea, actionarii s-au întrunit de două ori în primul trimestru al anului si au hotărât infuziile de capital spre a acoperi activitatea intensă desfasurată si pentru sustinerea operatiunilor viitoare din acest an. Capitalizarea societătii nu cuprinde doar sumele aflate în capitalul social, ci si rezervele de capital ale companiei, care se ridica în prezent la 78.155.000 lei”, a mai precizat Ioan Vreme.

Dupa finalizarea demersurilor legale pentru înregistrarea deciziilor AGEA, din 3 martie 2008, Generali Fond de Pensii va cumula capitaluri proprii de 149.155.000 lei, din care 71.000.000 lei capital social, ceea ce reprezintă o investitie de peste 40 milioane de euro facuta de Grupul Generali în piata pensiilor administrate privat din România.Generali Fond de Pensii S.A. este parte a grupului international Generali, unul dintre cele mai puternice grupuri de asigurări din lume. Cu o întrerupere în perioada 1948 - 1993, compania este prezentă pe piata romanească începand cu anul 1835. Generali Fond de Pensii ocupa locul trei în randul administratorilor de fonduri de pensii administrate privat, având o cotă de piată de 9,37%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Ultima OraErste Bank asteapta o scadere semnificativa a profitului in 2020

Erste Bank se asteapta la o scadere semnificativa a profitului in 2020, din cauza crizei coronavirusului, se arata intr-un comunicat al bancii. Profitul Erste Group a scazut deja in primul semestru din 2020 cu 60%, la 293,8 milioane euro, ca urmare alocarii unor provizioane semnificative detalii

Rezultatele Garanti BBVA Romania in primul semestru din 2020: numarul clientilor este in crestere

Grupul Garanti BBVA România, unul dintre cele mai dinamice grupuri financiare de pe piața locală, care reunește Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing și Garanti BBVA Credite de Consum, a înregistrat venituri nete de 263,1 milioane RON în prima jumătate din 2020, conform unui detalii

Creditele Prima Casa pentru locuinte noi vor fi mai greu de obtinut, pentru ca va fi necesar un avans de 15%, fata de 5% pentru apartamentele vechi

Principalul avantaj al creditelor Prima Casa, avansul de 5%, fata de minim 15% la un credit ipotecar obisnuit, este eliminat, in cazul locuintelor noi, din noul program anuntat astazi de Guvern, redenumit "Noua Casa". Astfel, in cazul creditelor Prima Casa pentru cumpararea de locuinte detalii

Legea care modifica OUG 37/2020 privind amanarea ratelor la credite este neconstitutionala

Legea initiata de PSD prin care se modifica OUG 37/2020 privind amanarea ratelor la credite, ca masura pentru combaterea crizei COVID-19, a fost declarata neconstitutionala de catre Curtea Constitutionala, ceea ce inseamna ca ordonanta ramane in vigoare in forma adoptata de detalii

Ultimele Comentarii