BANCI | Stirea Zilei

Ministerul Finantelor a vandut titluri de stat in valoare de 125 milioane euro cu o dobanda de 10,51%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 22:05

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a vāndut, luni, certificate de trezorerie cu discont, cu maturitate la o lună, de 520,5 milioane lei (124,6 milioane euro), la un randament mediu anual de 10,51%, īn scădere faţă de cel acceptat la licitaţia anterioară.

Finanţele au atras cu 4% mai mult decāt suma de 500 milioane lei anunţată iniţial. Randamentul maxim acceptat a fost de 10,74% pe an.

Băncile au depus cereri de cumpărare de 1,773 miliarde lei (424,6 milioane euro).

La şedinţa similară din 21 aprilie, Finanţele au vāndut titluri de stat, cu scadenţă la 30 zile, de 1,899 miliarde lei (447,5 milioane euro), cu 26,6% mai mult decāt suma anunţată iniţial, la un randament mediu anual de 11,48%.

Pentru luna mai, MFP şi-a programat să emită titluri de stat de 6 miliarde lei. Finanţele au atras īn primele patru luni din 2009 circa 26,7 miliarde lei prin emisiuni de titluri de stat pentru finanţarea şi refinanţarea datoriei publice. După patru licitaţii din această lună, MFP a luat peste 4,5 miliarde lei.

Guvernul şi-a asumat o ţintă de deficit bugetar de 4,6% din produsul intern brut (PIB) - sau 24,3 miliarde lei - pentru acest an, īn urma acordului de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional. FMI a fixat Romāniei ţinte trimestriale de deficit bugetar: cel mult 14,5 miliarde lei la finalul trimestrului al doilea şi maximum 18,6 miliarde lei pentru al treilea trimestru.

Secretarul de stat īn MFP, Bogdan Drăgoi, declara săptămāna trecută că Finanţele vor continua să emită titluri de stat pe piaţa internă, dar scadenţele acestora vor fi pe perioade mai lungi. Ministrul de resort, Gheorghe Pogea, declara, īn schimb, la finalul lunii aprilie că randamentele pentru titlurile de stat vor scădea după intrarea primei tranşe a īmprumutului de la Comisia Europeană, iar licitaţiile se vor rări, ca urmare a retragerii statului din piaţă.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii