BANCI | Stirea Zilei

Libra Bank isi majoreaza capitalul social cu 17,65 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 20:27

Acţionarii Libra Bank România au aprobat majorarea capitalului social al băncii cu 17,65 milioane lei, până la 154 milioane lei, prin aporturi în numerar, a anunţat banca.

În prezent, Libra Bank are un capital social de 136,35 milioane lei, iar majorarea se va face prin emisiunea a 176,5 milioane acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,10 lei fiecare, în schimbul unor aporturi în numerar, vărsate intergal la data subscrierii.

Acţionarii înregistraţi în registrul societăţii la 20 aprilie 2009 au drept de preferinţă la subscriere, proporţional cu participaţia deţinută, în termen de o lună de la data publicării în Monitorul Oficial.

Dacă ulterior datei de 15 iunie 2009 rămân acţiuni nesubscrise, ele vor putea fi subscrise în cel mult două zile lucrătoare de către acţionarii care şi-au exercita acest drept, proporţional cu ponderea procentuală a acţiunilor deja subscrise.

Dacă mai rămân acţiuni nesubscrise şi după etapa a doua de subscriere, consiliul de administraţie poate decide să le anuleze sau să le acorde spre subscriere unor acţionari ai societăţii sau unor terţi, în cel mult două zile de la expirarea etapei a doua de subscriere.

De asemenea, în cadrul AGA din 28 aprilie 2009, acţionarii Libra Bank au decis să îi realeagă în funcţia de administratori ai băncii pentru o perioadă de încă patru ani pe Mahika-Voiconi Cristina Carmen, Petre-Melinte Ovidiu şi pe Andrei Siminel-Cristian.

Libra Bank a mai efectuat o majorare de capital, la finalul lunii aprilie, cu 4 milioane lei până la 136,35 milioane lei (32,1 milioane euro).

În prezent, Libra Bank, bancă orientată către nişa profesiunilor liberale, este membră a fondului american de investiţii New Century Holdings (NCH), cu investiţii de peste 3 miliarde dolari în Europa Centrală şi de Est, din care peste 300 milioane dolari în România.

NCH deţine Libra Bank prin intermediul principalilor acţionari ai băncii: Romarta (37,33% din capital), Broadhurst Investments Limited (22,62%), Metex Big S.A. (12,19%), Valm Proprietăţi (8,89%) şi Electroaparataj S.A. (8,12%), companii controlate de NCH.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii