BANCI | Stirea Zilei

Libra Bank isi majoreaza capitalul social cu 17,65 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 20:27

Acţionarii Libra Bank Romānia au aprobat majorarea capitalului social al băncii cu 17,65 milioane lei, pānă la 154 milioane lei, prin aporturi īn numerar, a anunţat banca.

Īn prezent, Libra Bank are un capital social de 136,35 milioane lei, iar majorarea se va face prin emisiunea a 176,5 milioane acţiuni noi cu valoarea nominală de 0,10 lei fiecare, īn schimbul unor aporturi īn numerar, vărsate intergal la data subscrierii.

Acţionarii īnregistraţi īn registrul societăţii la 20 aprilie 2009 au drept de preferinţă la subscriere, proporţional cu participaţia deţinută, īn termen de o lună de la data publicării īn Monitorul Oficial.

Dacă ulterior datei de 15 iunie 2009 rămān acţiuni nesubscrise, ele vor putea fi subscrise īn cel mult două zile lucrătoare de către acţionarii care şi-au exercita acest drept, proporţional cu ponderea procentuală a acţiunilor deja subscrise.

Dacă mai rămān acţiuni nesubscrise şi după etapa a doua de subscriere, consiliul de administraţie poate decide să le anuleze sau să le acorde spre subscriere unor acţionari ai societăţii sau unor terţi, īn cel mult două zile de la expirarea etapei a doua de subscriere.

De asemenea, īn cadrul AGA din 28 aprilie 2009, acţionarii Libra Bank au decis să īi realeagă īn funcţia de administratori ai băncii pentru o perioadă de īncă patru ani pe Mahika-Voiconi Cristina Carmen, Petre-Melinte Ovidiu şi pe Andrei Siminel-Cristian.

Libra Bank a mai efectuat o majorare de capital, la finalul lunii aprilie, cu 4 milioane lei pānă la 136,35 milioane lei (32,1 milioane euro).

Īn prezent, Libra Bank, bancă orientată către nişa profesiunilor liberale, este membră a fondului american de investiţii New Century Holdings (NCH), cu investiţii de peste 3 miliarde dolari īn Europa Centrală şi de Est, din care peste 300 milioane dolari īn Romānia.

NCH deţine Libra Bank prin intermediul principalilor acţionari ai băncii: Romarta (37,33% din capital), Broadhurst Investments Limited (22,62%), Metex Big S.A. (12,19%), Valm Proprietăţi (8,89%) şi Electroaparataj S.A. (8,12%), companii controlate de NCH.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii