BANCI | Stirea Zilei

Actionarii Bancpost au aprobat majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 19:09

Acţionarii Bancpost, controlată de grupul financiar elen EFG Eurobank, au aprobat luni majorarea capitalului social cu 216,4 milioane lei, banca cerānd suplimentar īncă 81,14 milioane lei din prime de emisiune, a declarat luni, pentru NewsIn, Ilie Gabriela, reprezentant al SIF Oltenia.

"A fost aprobată majorarea de capital aşa cum era trecută īn convocator (VEZI CONVOCATORUL IN DOCUMENTUL ATASAT) şi īn completările aferente, mai exact inclusiv prin capitalizarea primelor de emisiune. Totodată, s-a aprobat şi īnlocuirea unuia dintre membrii Consiliului de Administraţie. A fost o propunere din partea acţionarului grec, īn urma unei demisii", a spus Ilie, director al departamentului de management - logistică din cadrul SIF Oltenia.

Astfel, acţionarii Bancpost au decis majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei, prin conversia unor credite de la banca-mamă, prin aporturi de numerar din partea acţionarilor şi prin capitalizarea primelor de emisiune, de 81,14 milioane lei.

Capitalul social va fi majorat īn urma deciziei de luni din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la 662,23 milioane lei īn prezent pānă la cel mult 959,72 milioane lei.

Majorarea se va face prin emisiunea a 540.909.100 noi acţiuni nominative ordinare, īn formă dematerializată, cu valoarea nominală de 0,4 lei/acţiune, la care se adaugă o primă de emisiune de 0,15 lei/acţiune.

Acţiunile emise vor fi oferite īn primul rānd spre subscriere acţionarilor deja existenţi ai băncii la data de 18 mai, proporţional cu numărul de acţiuni pe care aceştia le deţin la data menţionată.

Astfel, fracţiunile din acţiuni egale sau care depăşesc 0,5 se rotunjesc devenind o acţiune, iar cele sub 0,5 nu se iau īn considerare.

Totodată, perioada de exercitare a dreptului de preferinţă al acţionarilor va fi de o lună, din ziua publicării deciziei īn Monitorul Oficial, iar, la trei zile după expirarea termenului, Consiliul de Administraţie va decide oferirea spre subscriere a acţiunilor rămase nesubscrise la acelaşi preţ - de 0,55 lei/acţiune - către acţionarii care şi-au exercitat deja dreptul de preferinţă.

Majorarea de capital va fi a doua realizată pe parcursul acestui an, după ce, la finalul lunii ianuarie, acţionarii băncii au aprobat majorarea capitalului social cu 214 milioane lei prin emiterea de 535 milioane de acţiuni noi, la un preţ de subscriere de 0,74 lei/unitate.

Şi la finalul lunii ianuarie, acţionarii au aprobat o infuzie suplimentară la capital de 181,9 milioane lei din prime de emisiune.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţine 84,73% din capitalul social, īn vreme ce patru societăţi de investiţii financiare (SIF) deţin cumulat aproape 14% din acţiunile băncii.

EFG Eurobank a obţinut anul trecut din afacerile din Romānia un profit net de 27,3 milioane euro, īn scădere cu 5,9% faţă de anul precedent, iar valoarea totală a activelor a avansat la 6,02 miliarde euro, de la 4,8 miliarde euro īn decembrie 2007.

Nivelul creditelor a crescut anul trecut cu 27,5%, la 3,95 miliarde euro, īn timp ce depozitele au sporit īntr-un ritm mult mai susţinut, de 72,6%, pānă la 2,42 miliarde euro.

Reţeaua EFG Eurobank din Romānia a ajuns la 293 de unităţi la finalul anului trecut.

EFG Eurobank este prezentă pe piaţa din Romānia, pe lāngă Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance Romānia, EFG Eurobank Securities Romānia, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi prin EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii