BANCI | Stirea Zilei

Actionarii Bancpost au aprobat majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 19:09

Acţionarii Bancpost, controlată de grupul financiar elen EFG Eurobank, au aprobat luni majorarea capitalului social cu 216,4 milioane lei, banca cerÔnd suplimentar ţncă 81,14 milioane lei din prime de emisiune, a declarat luni, pentru NewsIn, Ilie Gabriela, reprezentant al SIF Oltenia.

"A fost aprobată majorarea de capital aşa cum era trecută ţn convocator (VEZI CONVOCATORUL IN DOCUMENTUL ATASAT) şi ţn completările aferente, mai exact inclusiv prin capitalizarea primelor de emisiune. Totodată, s-a aprobat şi ţnlocuirea unuia dintre membrii Consiliului de Administraţie. A fost o propunere din partea acţionarului grec, ţn urma unei demisii", a spus Ilie, director al departamentului de management - logistică din cadrul SIF Oltenia.

Astfel, acţionarii Bancpost au decis majorarea capitalului social cu 297,5 milioane lei, prin conversia unor credite de la banca-mamă, prin aporturi de numerar din partea acţionarilor şi prin capitalizarea primelor de emisiune, de 81,14 milioane lei.

Capitalul social va fi majorat ţn urma deciziei de luni din Adunarea Generală a Acţionarilor (AGA) de la 662,23 milioane lei ţn prezent pÔnă la cel mult 959,72 milioane lei.

Majorarea se va face prin emisiunea a 540.909.100 noi acţiuni nominative ordinare, ţn formă dematerializată, cu valoarea nominală de 0,4 lei/acţiune, la care se adaugă o primă de emisiune de 0,15 lei/acţiune.

Acţiunile emise vor fi oferite ţn primul rÔnd spre subscriere acţionarilor deja existenţi ai băncii la data de 18 mai, proporţional cu numărul de acţiuni pe care aceştia le deţin la data menţionată.

Astfel, fracţiunile din acţiuni egale sau care depăşesc 0,5 se rotunjesc devenind o acţiune, iar cele sub 0,5 nu se iau ţn considerare.

Totodată, perioada de exercitare a dreptului de preferinţă al acţionarilor va fi de o lună, din ziua publicării deciziei ţn Monitorul Oficial, iar, la trei zile după expirarea termenului, Consiliul de Administraţie va decide oferirea spre subscriere a acţiunilor rămase nesubscrise la acelaşi preţ - de 0,55 lei/acţiune - către acţionarii care şi-au exercitat deja dreptul de preferinţă.

Majorarea de capital va fi a doua realizată pe parcursul acestui an, după ce, la finalul lunii ianuarie, acţionarii băncii au aprobat majorarea capitalului social cu 214 milioane lei prin emiterea de 535 milioane de acţiuni noi, la un preţ de subscriere de 0,74 lei/unitate.

Şi la finalul lunii ianuarie, acţionarii au aprobat o infuzie suplimentară la capital de 181,9 milioane lei din prime de emisiune.

Bancpost este controlată de grupul elen EFG Eurobank, care deţine 84,73% din capitalul social, ţn vreme ce patru societăţi de investiţii financiare (SIF) deţin cumulat aproape 14% din acţiunile băncii.

EFG Eurobank a obţinut anul trecut din afacerile din RomÔnia un profit net de 27,3 milioane euro, ţn scădere cu 5,9% faţă de anul precedent, iar valoarea totală a activelor a avansat la 6,02 miliarde euro, de la 4,8 miliarde euro ţn decembrie 2007.

Nivelul creditelor a crescut anul trecut cu 27,5%, la 3,95 miliarde euro, ţn timp ce depozitele au sporit ţntr-un ritm mult mai susţinut, de 72,6%, pÔnă la 2,42 miliarde euro.

Reţeaua EFG Eurobank din RomÔnia a ajuns la 293 de unităţi la finalul anului trecut.

EFG Eurobank este prezentă pe piaţa din RomÔnia, pe lÔngă Bancpost, prin EFG Retail Services IFN, EFG Eurobank Mutual Funds Management Romania SAI, EFG Eurobank Finance RomÔnia, EFG Eurobank Securities RomÔnia, EFG Eurobank Leasing, EFG Eurobank Property Services, EFG IT Shared Services, EFG Eurolife Asigurări Generale şi prin EFG Eurolife Asigurări de Viaţă.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii