BANCI | Stirea Zilei

In Turcia, GarantiBank si-a majorat volumul de credite cu 16% in T1

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 13:47

Profitul net consolidat al GarantiBank Turcia a ajuns la 712,4 milioane lire turcesti (336 milioane EUR sau 457 milioane USD) in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al bancii.

Banca a inregistrat active in valoare de 104,93 miliarde lire turcesti (49,5 miliarde EUR sau 67,2 miliarde USD) si a acordat credite in suma de 53,6 miliarde lire turcesti (25,2 miliarde EUR sau 34,3 miliarde USD), un nivel mai mare cu 16% fata de cel inregistrat la 31 martie 2008.

GarantiBank a atras fonduri in valoare de 63,6 miliarde lire turcesti (30 miliarde EUR sau 40,7 miliarde USD), in crestere cu 10% fata de sfarsitul anului trecut.

Rezultatele exceptionale inregistrate de GarantiBank in Turcia in primul trimestru al acestui an se datoreaza in primul rand unui management echilibrat al activelor si pasivelor, reflectat si de raportul credite/depozite care a ajuns la 84% la sfarsitul lunii martie 2009 (fata de 90% la sfarsitul anului 2008).

Nivelul rentabilitatii capitalurilor proprii medii, de 29%, este rezultatul unei structuri financiare lichide, cu un grad scazut de risc, bazate pe capitaluri proprii solide.

Cu ajutorul unei strategii de gestionare responsabila a costurilor, GarantiBank a reusit sa obtina cel mai mare profit net inregistrat de o banca privata din Turcia, in conditiile in care a continuat investitiile in extinderea retelei de unitati.

Totodata, banca si-a majorat cota de piata pe segmentul de creditare, in conditiile in care cererea a avut un nivel mai redus decat in anul anterior.

Numarul de unitati a ajuns la 732, cu 99 mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu o retea de peste 330.000 de terminale POS, banca are cea mai mare retea de comercianti parteneri din Turcia. Totodata, detine o retea de 2.600 ATM-uri, iar numarul de clienti a crescut cu 1,1 milioane in ultimul an, ajungand la un total de 8,4 milioane clienti.

In Romania, GarantiBank este prezenta prin intermediul unei sucursale inca din 1998. In prezent, GarantiBank Romania are o retea de 49 de agentii, 64 ATM-uri si peste 2700 POS-uri.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii