BANCI | Stirea Zilei

In Turcia, GarantiBank si-a majorat volumul de credite cu 16% in T1

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-18 13:47

Profitul net consolidat al GarantiBank Turcia a ajuns la 712,4 milioane lire turcesti (336 milioane EUR sau 457 milioane USD) in primul trimestru al acestui an, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut, se arata intr-un comunicat al bancii.

Banca a inregistrat active in valoare de 104,93 miliarde lire turcesti (49,5 miliarde EUR sau 67,2 miliarde USD) si a acordat credite in suma de 53,6 miliarde lire turcesti (25,2 miliarde EUR sau 34,3 miliarde USD), un nivel mai mare cu 16% fata de cel inregistrat la 31 martie 2008.

GarantiBank a atras fonduri in valoare de 63,6 miliarde lire turcesti (30 miliarde EUR sau 40,7 miliarde USD), in crestere cu 10% fata de sfarsitul anului trecut.

Rezultatele exceptionale inregistrate de GarantiBank in Turcia in primul trimestru al acestui an se datoreaza in primul rand unui management echilibrat al activelor si pasivelor, reflectat si de raportul credite/depozite care a ajuns la 84% la sfarsitul lunii martie 2009 (fata de 90% la sfarsitul anului 2008).

Nivelul rentabilitatii capitalurilor proprii medii, de 29%, este rezultatul unei structuri financiare lichide, cu un grad scazut de risc, bazate pe capitaluri proprii solide.

Cu ajutorul unei strategii de gestionare responsabila a costurilor, GarantiBank a reusit sa obtina cel mai mare profit net inregistrat de o banca privata din Turcia, in conditiile in care a continuat investitiile in extinderea retelei de unitati.

Totodata, banca si-a majorat cota de piata pe segmentul de creditare, in conditiile in care cererea a avut un nivel mai redus decat in anul anterior.

Numarul de unitati a ajuns la 732, cu 99 mai multe fata de aceeasi perioada a anului trecut. Cu o retea de peste 330.000 de terminale POS, banca are cea mai mare retea de comercianti parteneri din Turcia. Totodata, detine o retea de 2.600 ATM-uri, iar numarul de clienti a crescut cu 1,1 milioane in ultimul an, ajungand la un total de 8,4 milioane clienti.

In Romania, GarantiBank este prezenta prin intermediul unei sucursale inca din 1998. In prezent, GarantiBank Romania are o retea de 49 de agentii, 64 ATM-uri si peste 2700 POS-uri.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii