BANCI | Stirea Zilei

ING Bank si-a majorat substantial profitul, in crestere cu 248%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-17 16:20

ING Bank România a afişat un profit brut de 121 milioane lei (28,36 milioane euro) pentru primul trimestru al acestui an, în creştere cu 248% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii activelor totale cu 37% şi a numărului de clienţi, a anunţat joi banca.

ING Bank România a înregistrat un venit net de 259 milioane lei (60,7 milioane euro) în primul trimestru al acestui an, în creştere cu 148% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Performanţele ING Bank România au fost determinte de creşterea numărului de clienţi individuali de la 544.000 în trimestrul I al anului 2008 la 813.000 clienţi în aceeaşi perioadă a 2009 şi de clienţi intreprinderi mici şi mijlocii de la 4.718 la 10.354", se menţionează în comunicat.

De asemenea, banca a înregistrat în primul trimestru al acestui an o creştere de 37% a activelor totale, până la 11,043 miliarde lei (2,6 miliarde euro), precum şi un raport credite/depozite de 107%.

ING Bank NV - divizia bancară a ING Group - a afişat un profit net de 519 milioane euro în primul trimestru al acestui an.

"Condiţiile de piaţă au rămas dificile în primul trimestru al anului, în situaţia în care activitatea pe pieţele de capital a continuat să scadă, preţul riscului asociat creditelor a rămas ridicat, preţurile bunurilor imobiliare continuă să scadă, iar pierderile în urma împrumuturilor acordate au crescut din cauza extinderii crizei din zona financiară în cea a economiei reale", a declarat Jan Hommen, CEO ING Group.

Pierderea grupului ING pe trimestrul I 2009 a fost de 305 milioane euro, faţa de 3,073 miliarde euro pierdere întregistrată pe trimestrul IV 2008.

În primul trimestru, activele grupului ING s-au redus cu 79 milioane euro, iar cheltuielile grupului au scăzut cu 3,5% faţă de trimestrul I al anului trecut. În acelaşi timp, depozitele nete atrase de la clienţi s-au ridicat la 11,2 miliarde euro.

La începutul acestui an, ING a decis să separe conducerea diviziilor de banking şi asigurări pentru a simplifica activitatea acestora şi a creşte concetrarea pe partea de afaceri.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii