BANCI | Stirea Zilei

ING Bank si-a majorat substantial profitul, in crestere cu 248%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-17 16:20

ING Bank Romānia a afişat un profit brut de 121 milioane lei (28,36 milioane euro) pentru primul trimestru al acestui an, īn creştere cu 248% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii activelor totale cu 37% şi a numărului de clienţi, a anunţat joi banca.

ING Bank Romānia a īnregistrat un venit net de 259 milioane lei (60,7 milioane euro) īn primul trimestru al acestui an, īn creştere cu 148% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Performanţele ING Bank Romānia au fost determinte de creşterea numărului de clienţi individuali de la 544.000 īn trimestrul I al anului 2008 la 813.000 clienţi īn aceeaşi perioadă a 2009 şi de clienţi intreprinderi mici şi mijlocii de la 4.718 la 10.354", se menţionează īn comunicat.

De asemenea, banca a īnregistrat īn primul trimestru al acestui an o creştere de 37% a activelor totale, pānă la 11,043 miliarde lei (2,6 miliarde euro), precum şi un raport credite/depozite de 107%.

ING Bank NV - divizia bancară a ING Group - a afişat un profit net de 519 milioane euro īn primul trimestru al acestui an.

"Condiţiile de piaţă au rămas dificile īn primul trimestru al anului, īn situaţia īn care activitatea pe pieţele de capital a continuat să scadă, preţul riscului asociat creditelor a rămas ridicat, preţurile bunurilor imobiliare continuă să scadă, iar pierderile īn urma īmprumuturilor acordate au crescut din cauza extinderii crizei din zona financiară īn cea a economiei reale", a declarat Jan Hommen, CEO ING Group.

Pierderea grupului ING pe trimestrul I 2009 a fost de 305 milioane euro, faţa de 3,073 miliarde euro pierdere īntregistrată pe trimestrul IV 2008.

Īn primul trimestru, activele grupului ING s-au redus cu 79 milioane euro, iar cheltuielile grupului au scăzut cu 3,5% faţă de trimestrul I al anului trecut. Īn acelaşi timp, depozitele nete atrase de la clienţi s-au ridicat la 11,2 miliarde euro.

La īnceputul acestui an, ING a decis să separe conducerea diviziilor de banking şi asigurări pentru a simplifica activitatea acestora şi a creşte concetrarea pe partea de afaceri.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii