BANCI | Stirea Zilei

Isarescu: Indicatorii de piata sensibili din acordul cu FMI nu vor fi publicati

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-15 09:25

Indicatorii de piaţă sensibili cuprinşi ţn acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu vor fi publicaţi, pentru că există ţn toate ţnţelegerile de acest gen indicatori care distorsionează pieţele ţn loc să le ajute, a declarat, joi, la Iaşi, guvernatorul Băncii Naţionale a RomÔniei, Mugur Isărescu.

Indicatorii de piaţă sensibili cuprinşi ţn acordul cu Fondul Monetar Internaţional nu vor fi publicaţi, pentru că există ţn toate ţnţelegerile de acest gen indicatori care distorsionează pieţele ţn loc să le ajute, a declarat Isărescu, citat de Mediafax.

"Nu este o ţntÔrziere. ╬n orice acord de finanţare apare ceea ce se numeşte market sensitiv indicators, şi probabil că lucrăm la ... sunt cÔţiva indicatori care ţn loc să ajute ca pieţele să funcţioneze bine, le pot distorsiona. Au fost dintotdeauna, sunt ţn toate ţările, nu suntem ţntr-o situaţie netipică, sau situaţie particulară. CÔnd am să merg la Bucureşti chiar am să văd dacă s-au intensificat ceea ce se numeşte indicatorii de piaţă sensibili. Aceia ţntr-adevăr nu vor fi publicaţi. Sunt 3-4-5 şi probabil că exact aceia vă vor intersa", a spus Isărescu răspunzÔnd la o ţntrebare referitoare la ţntÔrzierea publicării acordului de către FMI.

El a arătat că imaginea RomÔniei s-a modificat sensibil ţn sens pozitiv ţn ultimele cinci luni, iar acordul cu băncile comerciale semnat la Viena a devenit un exemplu pentru alte state.

"Există un curent de opinie că acest acord, care a fost un pionierat, să fie aplicat şi altor state. ╬n cinci luni, RomÔnia a ajuns de la ţara cu imagine negativă la un exemplu pozitiv", a spus Isărescu, ţntr-o conferinţă de presă la Iaşi.

El a mai precizat că BNR a avut ţn ultimele luni o serie de ţntÔlniri ţn ţară, unde s-a discutat despre criză, canalele de transmitere a acesteia şi care ar fi măsurile de contracarare, cu specificitate pe sistemul financiar.

"Un mesaj dat astăzi este să delimităm problemele adevărate legate de criză de zgomotul mediatic", a mai spus Isărescu, menţionÔnd ca dacă criza va fi tratată emoţional, atunci şi soluţiile găsite vor fi emoţionale.

Autorităţile au convenit, la finele lunii martie, cu reprezentanţii FMI ţn privinţa unui acord stand-by pe doi ani cu instituţia financiară pentru 12,95 miliarde euro şi asupra unui pachet total de finanţare externă, de la Fond, Uniunea Europeană, BM şi BERD ţn valoare de 19,95 miliarde euro.

Comentarii

alex.dumitrascu
acord secret
Deocamdata nu s-au pblicat nici prevederile acordului, asa ca n-are rost sa vorbim despre "indicatori de piata semsibili" Publicati-i pe cei nesimtiti si stam de vorba. www.guvernarea.ro

Asociatia Clientilor Bancilor din Romania
sunt la tesalat
Se perie foarte mult, au si ce. La fel si cu stress testul.Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCum si-au majorat bancile profitul cu 70%

Sistemul bancar romanesc, compus din 31 de banci si Creditcoop, si-a majorat substantial profitul net in primul trimestru din acest an, cu 70% fata de perioada anterioara din anul precedent, la 3,3 miliarde lei, de la 1,9 miliarde lei. Cum se explica aceasta detalii

Supraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

  

Ultimele Comentarii