BANCI | Stirea Zilei

Millennium Bank a avut pierderi de 6,6 milioane de euro in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-12 09:11

Millennium bcp, cea mai mai mare bancă listată la bursă din Portugalia, a anunţat luni pierderi de 6,6 milioane euro din afacerea de pe piaţa românească în primul trimestru, în uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când a înregistrat un rezultat negativ de 6,3 milioane euro.

Grupul portughez apreciază că pierderea trimestrială din România a fost sub aşteptări, ca urmare a performanţei bune pe partea de venituri din tranzacţionare şi a economiilor realizate la cheltuielile operaţionale.

Împrumuturile acordate clienţilor de subsidiara românească a grupului, Millennium Bank, au crescut de trei ori în intervalul martie 2008-martie 2009, de la 80 milioane euro la 239 milioane euro, în timp ce fondurile atrase de la clienţi au urcat cu 85,5%, ajungând la 139 milioane euro a finalul primului trimestru.

Reţeaua băncii din România a ajuns la finalul lui martie 2009 la 72 de unităţi, de la 42 de sucursale şi agenţii în martie 2008. Millennium Bank România a deschis şapte noi unităţi de la începutul acestui an, potrivit datelor publicate de banca-mamă.

Millennium Bank România este o afacere de la zero a grupului portughez, demarând activitatea în octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, în Bucureşti şi în opt oraşe din ţară.

La nivel de grup, Millennium bcp a afişat pentru primul trimestru din 2009 un profit net de 106,7 milioane euro, uşor peste aşteptări, mai aes ca urmare a vânzării unei participaţii la subsidiara din Angola. Millennium bcp a anunţat că a câştigat 21,2 milioane euro în primul trimestru al acestui an din vânzarea a 49,9% din acţiunile subsidiarei sale din Angola firmei petroliere angoleze de stat Sonangol.

De asemenea, rezultatul grupului Millennium bcp a fost susţinut în primul trimestru de faptul că nu a fost nevoit să constituie provizioane pentru o participaţie deţinută la concurentul portughez Banco BPI, pe care a vândut-o anul trecut.

Participaţia respectivă a cântărit asupra câştigului din primele trei luni din 2008, când un provizion de 131 milioane euro a coborât profitul net trimestrial la doar 14,7 milioane euro, potrivit Reuters.

Banca a precizat că înrăutăţirea condiţiilor economice din Portugalia şi Polonia, unde are cele mai mari afaceri, a obligat-o să mărească nivelul provizioanelor cu 101,9% în primul trimestru, până la 168 milioane euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

 Profil de Bancher

Toate Profilele

 

Ultimele Comentarii