BANCI | Stirea Zilei

Millennium Bank a avut pierderi de 6,6 milioane de euro in primul trimestru

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-12 09:11

Millennium bcp, cea mai mai mare bancă listată la bursă din Portugalia, a anunţat luni pierderi de 6,6 milioane euro din afacerea de pe piaţa romānească īn primul trimestru, īn uşoară creştere faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, cānd a īnregistrat un rezultat negativ de 6,3 milioane euro.

Grupul portughez apreciază că pierderea trimestrială din Romānia a fost sub aşteptări, ca urmare a performanţei bune pe partea de venituri din tranzacţionare şi a economiilor realizate la cheltuielile operaţionale.

Īmprumuturile acordate clienţilor de subsidiara romānească a grupului, Millennium Bank, au crescut de trei ori īn intervalul martie 2008-martie 2009, de la 80 milioane euro la 239 milioane euro, īn timp ce fondurile atrase de la clienţi au urcat cu 85,5%, ajungānd la 139 milioane euro a finalul primului trimestru.

Reţeaua băncii din Romānia a ajuns la finalul lui martie 2009 la 72 de unităţi, de la 42 de sucursale şi agenţii īn martie 2008. Millennium Bank Romānia a deschis şapte noi unităţi de la īnceputul acestui an, potrivit datelor publicate de banca-mamă.

Millennium Bank Romānia este o afacere de la zero a grupului portughez, demarānd activitatea īn octombrie 2007, prin deschiderea simultană a 39 de sucursale, īn Bucureşti şi īn opt oraşe din ţară.

La nivel de grup, Millennium bcp a afişat pentru primul trimestru din 2009 un profit net de 106,7 milioane euro, uşor peste aşteptări, mai aes ca urmare a vānzării unei participaţii la subsidiara din Angola. Millennium bcp a anunţat că a cāştigat 21,2 milioane euro īn primul trimestru al acestui an din vānzarea a 49,9% din acţiunile subsidiarei sale din Angola firmei petroliere angoleze de stat Sonangol.

De asemenea, rezultatul grupului Millennium bcp a fost susţinut īn primul trimestru de faptul că nu a fost nevoit să constituie provizioane pentru o participaţie deţinută la concurentul portughez Banco BPI, pe care a vāndut-o anul trecut.

Participaţia respectivă a cāntărit asupra cāştigului din primele trei luni din 2008, cānd un provizion de 131 milioane euro a coborāt profitul net trimestrial la doar 14,7 milioane euro, potrivit Reuters.

Banca a precizat că īnrăutăţirea condiţiilor economice din Portugalia şi Polonia, unde are cele mai mari afaceri, a obligat-o să mărească nivelul provizioanelor cu 101,9% īn primul trimestru, pānă la 168 milioane euro.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile transmit un mesaj consumatorilor, prin intermediul CSALB: va puteti baza pe noi, in aceasta perioada de scumpiri si cresteri de dobanzi

Sistemul bancar propune mai multe soluții de rezolvare a dificultăților financiare cu care se confrunta consumatorii. (vezi video la finalul articolului)  Una dintre soluțiile pe care o propun băncile consumatorilor este detalii

Schimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

  

Ultimele Comentarii