BANCI | Stirea Zilei

Creditele acordate de BCR, in scadere cu 60%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-12 08:55

Creditele acordate în primul trimestru de BCR au fost cu 60% mai mici decât cele din perioada similară a anului trecut.

"Ca volum, creditele noi acordate în primul trimestru pot fi comparate cu evoluţia înregistrată în 2006, dar structura împrumuturilor este diferită. În 2006, creditele nou acordate erau negarantate, ceea ce înseamnă că portofoliul era mai riscant, în timp ce în 2009 s-au aprobat împrumuturi cu garanţii", a spus vicepreşedintele BCR, Martin Skopek, citat de Mediafax.

În plus, Skopek a arătat că clienţii au devenit mai precauţi în a contracta credite şi a atras atenţia că este mai bine ca oamenii să aibă o anumită rezervă financiară.

"Începând din 2006, piaţa a fost dominată de consum. Partea bună a turbulenţelor financiare este că oamenii devin mai prudenţi. (...) Nu spunem Ťnu consumaţiť, ci Ťhai să lucrăm şi să planificăm nevoile financiare ale dumneavoastrăť", a spus Skopek, meţionând că, de exemplu, cardul de credit crează o anumită rezervă pentru viitor.

Potrivit datelor furnizate de BCR, soldul creditelor, înainte de provizioane şi potrivit IFRS, a crescut în primele trei luni cu 1,5 miliarde lei, respectiv cu 3,3% faţă de finele anului trecut, la 46,533 miliarde lei (11,568 miliarde euro).

În primul trimestru, creditarea a avut ca motor segmentul corporate, care a crescut cu 6,5%, pe fondul creşterii necesarului de capital de lucru pentru companii.

Portofoliul de credite retail a înregistrat un ritm de majorare mai redus, antrenat în principal de împrumuturile ipotecare, care au crescut cu 5,7% de la începutul anului, şi de cele de consum garantate, care au urcat cu 4,9%.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii