BANCI | Stirea Zilei

Standard & Poor's (S&P) scade ratingurile Societe Generale

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-08 10:25

Standard & Poor's (S&P) a coborât, de la 'AA-/A-1+' la 'A+/A-1', ratingurile pentru credite pe termen lung şi scurt ale grupului bancar francez Societe Generale, ca urmare a îngrijorării legate de elasticitatea câştigurilor, în contextul deteriorării economiei mondiale, arată un comunicat al S&P.

Agenţia de evaluare financiară a revizuit, totodată, de la 'negativă' la 'stabilă', perspectiva ratingurilor grupului bancar francez.

"Retrogradarea băncii reflectă îngrijorarea legată de potenţiale pierderi viitoare, din cauza expunerii ample a SocGen la investiţiile din sectorul creditelor structurate şi la majorarea riscurilor de creditare, fapt subliniat de anunţul grupului legat de pierderi de 278 milioane euro din primul trimestru al acestui an", a declarat analistul Sylvie Dalmaz, de la agenţia de rating.

Standard & Poor's se aştepta anterior ca SocGen să menţină în 2009 un profit consolidat în apropiere de nivelul celui din 2008, dar a eliminat în prezent această variantă, se mai arată îmn comunicatul agenţiei de rating.

Societe Generale SA, cea de-a treia bancă franceză, a raportat pierderi de 278 milioane euro în primul trimestru, din cauza deprecierilor de active şi a provizioanelor pentru împrumuturi riscante, potrivit Bloomberg.

În primul trimestru din 2008, banca înregistrase câştiguri de 1,1 miliarde euro, iar analiştii chestionaţi de Bloomberg mizaseră pe un profit de 332 milioane euro în trimestrul I din 2009.

Societe Generale este prezentă în România prin BRD SocGen (BRD), care a obţinut în primul trimestru din 2009 un profit net de 210 milioane lei (49 milioane euro), în scădere cu 19% faţă de intervalul similar al anului trecut, în special pe fondul creşterii semnificative a costului riscului de credit.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii