BURSA | Stirea Zilei

Scaderi drastice la Bursa, de peste 7%

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2008-03-20 17:16

Indicii Bursei de Valori Bucuresti (BVB) au înregistrat joi scăderi puternice, de peste 7% în cazul BET si ROTX, ca urma a corectiei generale a titlurilor listate, pe o lichiditate peste media de la începutul anului.

Indicele BET, care arată evolutia celor mai lichide zece titluri (blue-chips) listate la Bursa de Valori Bucuresti, a închis sedinta de joi cu o pierdere de 7,29%, la 6.762,74 puncte - minim al ultimului an si nouă luni, în vreme ce indicele compozit al pietei, BET-C a scăzut cu 6,72%, până la 4.784,55 puncte.

Indicele BET nu a mai suferit o corectie atât de puternică într-o singură zi de trei ani, respectiv din 28 martie 2005, când a pierdut 11,22%.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăti financiare (SIF) a avut scăderea cea mai mică dintre toti indicii, de 4,10%, ajungând la 52.375,41 puncte. Indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, s-a depreciat cel mai mult, cu 7,83% până la 14.819,79 puncte.

Cele mai importante pierderi din piată au fost suferite de titlurile Alumil Rom Industry (ALU), care s-au depreciat cu 12,93%, la 5,05 lei, urmate de Compa Sibiu (CMP), care au pierdut 12,50%, la 1,12 lei.

Locul al treilea în clasamentul deprecierilor a fost ocupat de actiunile Turism Felix (TUFE), a căror cotatie a coborât cu 11,84%, la 0,67 lei, în timp ce titlurile Biofarm (BIO) s-au depreciat cu 11,78%, la 0,33 lei.

Pretul actiunilor Antibiotice Iasi (ATB) a scăzut cu 11,33%, până la 1,33 lei, iar cotatia actiunilor BRD SocGen (BRD) a coborât cu 9,50%, la 18,10 lei.

Titlurile Rompetrol Rafinare (RRC) au fost singurele actiuni care au închis sedinta pe verde, cu o crestere de 1,69%, la 0,078 lei.

Lichiditatea pietei a însumat, joi, 69 milioane lei (18,5 milioane euro), aproape dublă fată de media de la începutul anului, de 38 milioane lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt cele mai bune carduri de credit?

Pentru alegerea celui mai bun card de credit furnizat de banci, trebuie sa luam in calcul mai multe criterii, cele mai importante fiind, fireste, dobanda si comisioanele, precum si programele de plata in rate fara dobanda si bonusurile/reducerile oferite la plata cumparaturilor din magazinele detalii

Darea in plata: de ce este mai avantajoasa negocierea prin CSALB decat un proces in instanta

O instanta de judecata a respins, recent, cererea clientului unei banci pentru echilibrarea contractului de credit in baza legii privind darea in plata, intrucat cursul francului elvetian (CHF) fata de leu a crescut cu doar 50%, nu cu 52%, cum prevede Legea 77/2016. Decizia Judecatoriei detalii

Ce reclamatii au clientii bancilor si IFN-urilor

Cele mai multe reclamatii la adresa bancilor si IFN-urilor primite pe site-urile Reclamatiibanci.ro, Bancherul.ro si Ghiseulbancar.ro in saptamana 4-10 octombrie s-au referit la probleme in utilizarea aplicatiilor de mobile banking, raportarea restantelor la Biroul de Credit si detalii

BNR urca dobanda la 1,5%, contrar asteptarilor

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, se la 1,25% la 1,50%, contrar asteptarilor analistilor, care anticipau mentinerea ratei de referinta.
Economistul BCR, Ciprian Dascalu, considera ca BNR va amana in sedinta de astazi noul ciclu de crestere a dobanzii de referinta, din cauza recrudescentei epidemiei coronavirusului, valul patru fiind mai grav decat cele mai pesimiste asteptari. Comunicatul BNR: Hotărârile CA al BNR pe probleme de politică monetară
05.10.2021 "Consiliul de administraĹŁie al Băncii NaĹŁionale a României, întrunit în ședința de astăzi, 5 octombrie 2021, a hotărât următoarele: - majorarea ratei detalii

  

Ultimele Comentarii

 • BT pay

  Exact aceiasi problema ca dl Ionescu si dna Jeni am si eu. Daca aveti o solutie va rog? Multumesc ... detalii

 • YOU BRD

  Aplicatia MY BRD este inca functionala, o puteti reinstala din Google Play, App Store sau Windows ... detalii

 • YOU BRD

  Foarte proasta aplicatia.O vreau pe cea veche.Cum pot sa o reinstalez pe cea ... detalii

 • Buna ziua!

  Am instalat bt pay, am introdus numele și nr de telefon, îmi vine mesajul de confirmare prin SMS ... detalii

 • Rambursare anticipata

  Buna seara, Cum pot convinge funcționarul de la banca (in cazul meu BRD), ca rata pe care vreau ... detalii