BURSA | Stirea Zilei

Actiunile Erste Bank (EBS), cresteri spectaculoase la Bursa de Valori Bucuresti

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-06 09:06

Acţiunile Erste Bank (EBS) au consemnat marţi a doua zi de creşteri spectaculoase la Bursa de Valori Bucureşti, cu un avans de 11,83%, în timp ce majoritatea titlurilor din piaţă au câştigat pe ansamblu peste 1%, pe o lichiditate sporită.

Creşterea de marţi a cotaţiei acţiunilor Erste vine după ce analiştii de la mai multe case de brokeraj au anunţat luni că au ridicat preţul ţintă al titlurilor, după publicarea rezultatelor financiare ale Erste, în 30 aprilie, care s-au situat peste aşteptări. În şedinţa precedentă, acţiunile Erste Bank căştigaseră 7,41%.

De asemenea, acţiunile BRD SocGen (BRD) s-au apreciat, însă cu numai 0,68%, ajungând la cotaţia de 7,35 lei, în urma unor schimburi de 6,62 milioane lei. În schimb, titlurile Băncii Transilvania (TLV) au pierdut 1,82%, până la 1,08 lei, pe o lichiditate de 1,11 milioane lei.

Tranzacţiile realizate marţi la Bursă au urcat lichiditatea pieţei de acţiuni la 33,35 milioane lei (8 milioane euro), cu o treime peste nivelul stabilit în ziua precedentă, de 24,6 milioane lei (5,87 milioane euro).

Indicele BET, care arată evoluţia celor mai lichide zece titluri listate la BVB, a crescut cu 1,18%, până la 3.048,23 puncte, în timp ce indicele compozit, BET-C, a urcat cu 1,41%, până la 1.966,91 puncte.

Indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare (SIF), a pierdut 0,19%, până la 17.974,38 puncte, iar indicele ROTX, jucat la Bursa din Viena, a crescut cu 2,90%, ajungând la 6.185,09 puncte.

La nivelul sectorului SIF, acţiunile SIF Moldova (SIF2) au avut cea mai mare creştere, de 1,33%, la 0,76 lei, captând totodată cea mai mare lichiditate din piaţă, de 7,1 milioane lei.

Preştul titlurilor SIF Oltenia (SIF5) a urcat la 0,905 lei, cu 1,12% peste nivelul de referinţă, în urma unor schimburi de 6,87 milioane lei, în timp ce acţiunile SIF Muntenia (SIF4) s-au scumpit cu 0,78%, la 0,65 lei, pe suportul unei lichidităţi de 2,15 milioane lei.

În schimb, titlurile SIF Banat-Crişana (SIF1) au pierdut 2,03%, ajungând la cotaţia de 0,965 lei, în urma unor tranzacţii de 1,74 milioane lei, urmate de acţiunile SIF Transilvania (SIF3), care au atras un rulaj de 1,38 milioane lei şi s-au depreciat cu 1,78%, la preţul de 0,442 lei.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBNR reduce dobanda la 1,5%, invocand incertitudini extrem de ridicate cauzate de criza COVID-19

Banca Nationala a Romaniei (BNR) a redus astazi dobanda de politica monetara cu un sfert de punct, la 1,5%, pentru a treia oara de la izbucnirea crizei COVID-19, invocand existenta unor incertitudini "extrem de ridicate", in ciuda redresarii economiei dupa "impactul sever" din trimestrul detalii

BNR intarzie sa mai scada dobanda, desi ROBOR la 3 luni a ramas nemiscat in ultima luna iar dobanzile din alte tari vecine sunt mult mai mici, chiar daca inflatia e mai mare ca la noi

Banca Nationala a Romaniei (BNR) intarzie sa reduca din nou dobanda de referinta, pentru a determina o scadere mai ampla a dobanzilor la credite, cu scopul de a ajuta economia sa-si revina din criza COVID-19, desi ROBOR la 3 luni, indicele pentru creditele noi in lei acordate de banci firmelor detalii

ING Bank a dublat iar platile cu cardurile, clientii bancii reclama ca se intampla prea des

ING Bank Romania a avut din nou, in acest sfarsit de saptamana, un incident privind platile cu cardurile, respectiv dublarea platilor, pentru a treia oara in ultimul timp si a doua luna la rand, spre disperarea clientilor bancii, care se plang ca se intampla prea des si acuza banca de detalii

Creditele imobiliare au continuat sa scada si in iunie, dar cele de consum si pentru firme si-au revenit

Valoarea creditelor imobiliare (ipotecare) noi acordate de banci a continuat sa scada si in iunie, a treia luna consecutiv, pe fondul crizei COVID-19 si neaplicarii programului Prima Casa, inca din luna aprilie. In schimb, creditele de consum acordate populatiei sunt la a doua luna la detalii

Ultimele Comentarii