BURSA | Stirea Zilei

Actiunile Erste Bank ating un maxim al ultimelor 5 luni la Viena

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-04 15:31

Titlurile grupului bancar austriac Erste, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale Romne (BCR), s-au apreciat puternic luni la Bursa din Viena, pnă la un nivel maxim de la finalul lui noiembrie 2008, după ce unele mari case de brokeraj au majorat preţul ţintă al acţiunilor, potrivit Reuters.

Decizia de majorare uşoară a preţului ţintă a analiştilor de la unele mari case de brokeraj, ntre care UBS, Deutsche Bank şi Citigroup, a venit după publicarea rezultatelor financiare ale Erste, n 30 aprilie. Totuşi, unele ngrijorări legate de venituri şi de calitatea activelor Erste s-au menţinut.

"n ciuda afişării de către Erste a unui set mixt de rezultate pentru primul trimestru, ne menţinem o atitudine pozitivă asupra acţiunilor", a spus analistul Simon Nellis, de la Citigroup, ntr-o notă publicată vineri, 1 mai, cnd bursa din Viena era nchisă.

Analistul de la Citigroup a menţinut recomandarea de cumpărare pentru acţiunile Erste.

nsă raportul Citi menţionează că rezultatele din primul trimestru au fost de mai slabă calitate, fiind datorate n bună măsură unor profituri mari din tranzacţii şi constituirii unor provizioane pentru pierderi mai mici dect se estima.

"Pe de ată parte, am devenit mai puţin pesimişti n privinţa perspectivelor pentru veniturile din comisioane ... şi suntem de asemenea ncurajaţi de controlarea creşterii costurilor", se mai spune n raport.

Erste a afişat pentru primul trimestru al acestui an un profit net după plata intereselor minoritare de 232,1 milioane euro, mai mic cu 26,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, dar care a depăşit estimările. n primul trimestru al anului trecut, Erste obţinuse un profit net de 315,6 milioane euro.

Analiştii estimau, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters, ca Erste să afişeze pentru primul trimestru un profit net ntre 57 şi 297 milioane euro, media estimărilor fiind de 170 milioane euro.

n jurul orei 14:15, ora Romniei, titlurile Erste se tranzacţionau cu 17,25 euro la bursa din Viena, n creştere cu 7,81% faţă de preţul de referinţă, după ce au atins n timul şedinţei un preţ maxim de 17,54 euro, potrivit datelor bursei vieneze.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiBancile maresc comisioanele pentru conturi si carduri

Trei banci (BRD, Unicredit si Banca Romaneasca) au majorat semnificativ comisioanele standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice, in special la retragerile de numerar la ghisee. Astfel, BRD a dublat comisionul pentru retragerile de numerar in lei la detalii

Unicredit creste semnificativ comisioanele pentru conturi si carduri

Unicredit Bank va majora semnificativ, din 1 februarie 2021, o serie de comisioane standard pentru utilizarea conturilor si cardurilor de catre persoanele fizice. Comisionul lunar pentru administrarea contului curent va fi majorat la 8 lei, de la 5 lei cat este in detalii

Dobanzile la credite si depozite s-au intors in 2020 la nivelurile reduse din urma cu doi ani

Atat dobanzile la creditele noi in lei acordate de banci populatiei, cat si cele pentru depozitele noi in lei, au fost in scadere in luna noiembrie 2020, conform datelor statistice publicate de Banca Nationala a Romaniei (BNR). Astfel, dobanda medie pentru depozitele noi in lei detalii

Creditele noi sunt in scadere, dar se mentin la nivelurile din anul precedent, in ciuda pandemiei

Valoarea creditelor noi in lei acordate de banci populatiei si firmelor a scazut in luna noiembrie 2020 la 5,5 milarde lei, de la 7,1 miliarde lei in luna precedenta, insa se mentine la un nivel comparabil cu luna corespondenta a anului precedent, de 5,8 miliarde lei, in contextul pandemiei detalii