BURSA | Stirea Zilei

Actiunile Erste Bank ating un maxim al ultimelor 5 luni la Viena

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-04 15:31

Titlurile grupului bancar austriac Erste, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale RomÔne (BCR), s-au apreciat puternic luni la Bursa din Viena, pÔnă la un nivel maxim de la finalul lui noiembrie 2008, după ce unele mari case de brokeraj au majorat preţul ţintă al acţiunilor, potrivit Reuters.

Decizia de majorare uşoară a preţului ţintă a analiştilor de la unele mari case de brokeraj, ţntre care UBS, Deutsche Bank şi Citigroup, a venit după publicarea rezultatelor financiare ale Erste, ţn 30 aprilie. Totuşi, unele ţngrijorări legate de venituri şi de calitatea activelor Erste s-au menţinut.

"╬n ciuda afişării de către Erste a unui set mixt de rezultate pentru primul trimestru, ne menţinem o atitudine pozitivă asupra acţiunilor", a spus analistul Simon Nellis, de la Citigroup, ţntr-o notă publicată vineri, 1 mai, cÔnd bursa din Viena era ţnchisă.

Analistul de la Citigroup a menţinut recomandarea de cumpărare pentru acţiunile Erste.

╬nsă raportul Citi menţionează că rezultatele din primul trimestru au fost de mai slabă calitate, fiind datorate ţn bună măsură unor profituri mari din tranzacţii şi constituirii unor provizioane pentru pierderi mai mici decÔt se estima.

"Pe de ată parte, am devenit mai puţin pesimişti ţn privinţa perspectivelor pentru veniturile din comisioane ... şi suntem de asemenea ţncurajaţi de controlarea creşterii costurilor", se mai spune ţn raport.

Erste a afişat pentru primul trimestru al acestui an un profit net după plata intereselor minoritare de 232,1 milioane euro, mai mic cu 26,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, dar care a depăşit estimările. ╬n primul trimestru al anului trecut, Erste obţinuse un profit net de 315,6 milioane euro.

Analiştii estimau, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters, ca Erste să afişeze pentru primul trimestru un profit net ţntre 57 şi 297 milioane euro, media estimărilor fiind de 170 milioane euro.

╬n jurul orei 14:15, ora RomÔniei, titlurile Erste se tranzacţionau cu 17,25 euro la bursa din Viena, ţn creştere cu 7,81% faţă de preţul de referinţă, după ce au atins ţn timul şedinţei un preţ maxim de 17,54 euro, potrivit datelor bursei vieneze.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiSupraindatorarea la IFN-uri: ÔÇ×am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?ÔÇŁ

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

  

Ultimele Comentarii