BURSA | Stirea Zilei

Actiunile Erste Bank ating un maxim al ultimelor 5 luni la Viena

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-04 15:31

Titlurile grupului bancar austriac Erste, acţionarul majoritar al Băncii Comerciale RomÔne (BCR), s-au apreciat puternic luni la Bursa din Viena, pÔnă la un nivel maxim de la finalul lui noiembrie 2008, după ce unele mari case de brokeraj au majorat preţul ţintă al acţiunilor, potrivit Reuters.

Decizia de majorare uşoară a preţului ţintă a analiştilor de la unele mari case de brokeraj, ţntre care UBS, Deutsche Bank şi Citigroup, a venit după publicarea rezultatelor financiare ale Erste, ţn 30 aprilie. Totuşi, unele ţngrijorări legate de venituri şi de calitatea activelor Erste s-au menţinut.

"╬n ciuda afişării de către Erste a unui set mixt de rezultate pentru primul trimestru, ne menţinem o atitudine pozitivă asupra acţiunilor", a spus analistul Simon Nellis, de la Citigroup, ţntr-o notă publicată vineri, 1 mai, cÔnd bursa din Viena era ţnchisă.

Analistul de la Citigroup a menţinut recomandarea de cumpărare pentru acţiunile Erste.

╬nsă raportul Citi menţionează că rezultatele din primul trimestru au fost de mai slabă calitate, fiind datorate ţn bună măsură unor profituri mari din tranzacţii şi constituirii unor provizioane pentru pierderi mai mici decÔt se estima.

"Pe de ată parte, am devenit mai puţin pesimişti ţn privinţa perspectivelor pentru veniturile din comisioane ... şi suntem de asemenea ţncurajaţi de controlarea creşterii costurilor", se mai spune ţn raport.

Erste a afişat pentru primul trimestru al acestui an un profit net după plata intereselor minoritare de 232,1 milioane euro, mai mic cu 26,5% faţă de aceeaşi perioadă din 2008, dar care a depăşit estimările. ╬n primul trimestru al anului trecut, Erste obţinuse un profit net de 315,6 milioane euro.

Analiştii estimau, potrivit unui sondaj efectuat de Reuters, ca Erste să afişeze pentru primul trimestru un profit net ţntre 57 şi 297 milioane euro, media estimărilor fiind de 170 milioane euro.

╬n jurul orei 14:15, ora RomÔniei, titlurile Erste se tranzacţionau cu 17,25 euro la bursa din Viena, ţn creştere cu 7,81% faţă de preţul de referinţă, după ce au atins ţn timul şedinţei un preţ maxim de 17,54 euro, potrivit datelor bursei vieneze.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCSALB nu recomanda amanarea ratelor la credite

Recomandarea CSALB c─âtre consumatori este s─â apeleze doar în ultim─â instan╚Ť─â la amânarea pl─â╚Ťii ratelor la credit. Amânarea vine cu costuri suplimentare, la care se adaug─â imprevizibilitatea situa╚Ťiei economice din momentul relu─ârii detalii

Topul băncilor cu cele mai mari dobânzi la depozitele în lei pentru populatie

Bancile cu cele mai ridicate dobânzi pentru depozitele la termen în lei pentru persoanele fizice sunt Patria Bank, Libra Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank, Alpha Bank ╚Öi Unicredit, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele ╚Öase detalii

Credite ipotecare cu dobânzi fixe: topul bancilor

Bancile cu cele mai mici dobânzi fixe la creditele ipotecare în lei sunt BCR, Banca Transilvania (BT) ╚Öi Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Doar 10 b─ânci au în oferta credite ipotecare cu dobânzi fixe în primii detalii

Care sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le g─âsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Româneasc─â, Garanti BBVA ╚Öi CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un num─âr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

  

Ultimele Comentarii