BANCI | Stirea Zilei

UniCredit Tiriac Bank a redus dobanzile pentru creditele destinate persoanelor fizice

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-04 15:20

UniCredit Ţiriac Bank a redus începând de astăzi nivelul dobânzilor pentru creditele destinate clienţilor persoane fizice, cu până la 3 puncte procentuale, simplificând totodată şi formula de calcul al dobânzii.

Formula de calcul al dobânzii pentru produsele de creditare solicitate începând din data de 4 mai 2009 de către clienţii persoane fizice este în prezent formată din nivelul EURIBOR/ LIBOR/ RBOR 6M la care se adaugă o marjă a băncii care să acopere riscurile de credit asumate prin acordarea finanţării (dobânda = EURIBOR/ LIBOR/ RBOR 6M + marja băncii). Clienţii care au deja un credit pe vechea formulă vor beneficia de scăderea dobânzii ca efect a reducerii costului riscului de ţară (CDS). Rata dobânzii se revizuieşte bianual, la 30 iunie şi 31 decembrie.

“Una dintre priorităţile noastre este continuarea creditării. Consider că scăderea dobânzilor cuplată cu o serie de măsuri de eficientizare a serviciilor pentru clienţi va contribui la revigorarea cererii. Simplificarea structurii de calcul al dobânzii vine tot ca urmare a solicitărilor clienţilor noştri,” a declarat dl Zoltan Major, Vicepreşedinte UniCredit Ţiriac Bank responsabil de Divizia Retail.

Astfel, pentru a face mai accesibilă modalitatea de calcul, au fost eliminate componentele MRR (costul care rezultă din aplicarea mecanismului de rezervă minimă obligatorie) şi CDS – utilizate anterior de bancă în formula dobânzii împrumuturilor.

În paralel cu acordarea de credite, pentru a veni în sprijinul clienţilor săi, UniCredit Ţiriac Bank oferă posibilitatea restructurării împrumuturilor acordate anterior prin reeşalonarea ratelor în mod gratuit (prelungirea perioadei de creditare cu diminuarea sumei lunare de plată), schimbarea valutei creditului pentru care se percepe un comision de 1% din valoarea creditului şi acordarea unei perioade de graţie de până la 6 luni, timp în care se plăteşte doar dobânda.


Dobânzile principalelor produse de creditare oferite de UniCredit Ţiriac Bank


Creditul imobiliar pentru achiziţie şi construcţie de locuinţă
RON 17,54%; DAE 19,82%
EUR 10,54%; DAE 11,55%
USD 10,31%; DAE 11,31%

Creditul pentru achiziţia de autovehicule
RON 21,54%; DAE 26,30%
EUR15,04%; DAE 18,22%

Creditul pentru studii
RON 18,54%; DAE 21,19%
EUR 9,54%; DAE 10,64%
USD 9,31%; DAE 10,38%

Creditul personal cu ipotecă
RON 18,54%; DAE 21,13%
EUR 11,54%; DAE 12,79%
USD 11,31%; DAE 12,53%

Cardul de credit
RON 26,54%
EUR 17,04%

Overdraft
RON 23,54%
EUR 19,54%
USD 18,31%

Creditul personal pe 5 ani fără ipotecă*
RON 26,04%
EUR 18,04%
USD 16,81%

Creditul personal pe 10 ani fără ipotecă*
RON 27,04%
EUR 19,04%

Creditul de refinanţare pe 5-10 ani*
RON 26,54%
EUR 18,54%

* Creditele personale fără ipotecă şi creditele de consum sunt oferite prin intermediul UniCredit Consumer Finance, în reţeaua de unităţi a băncii din întreaga ţară.

DAE este calculat pentru perioada maximă de acordare.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii