BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a virat clientilor 15 milioane de Euro reprezentand prima de la stat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-04 11:40

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a virat, īn conturile clienţilor săi, aproximativ 15 milioane de Euro, reprezentānd cuantumul primei de stat aferente economiilor realizate din 2004 pānă īn prezent.

Potrivit cadrului legal de funcţionare al băncii, īn fiecare an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei virează īn conturile băncii (care solicită īn numele clienţilor săi prima de stat) cuantumul total al subvenţiilor acordate de statul romān persoanelor fizice care au īncheiat contracte de economisire-creditare cu RBL.

Īncepānd cu 1 ianuarie 2009, prima de stat s-a majorat de la 15% la 25% din suma economisită īn anul precedent īn sistemul de economisire-creditare. Īn valoare absolută, prima anuală a fost extinsă, prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Romāniei, de la 150 de Euro la 250 de Euro, echivalentul īn lei.

„Produsele de economisire-creditare sunt printre cele mai sigure produse de pe piaţa bancară romānească şi poate printre singurele produse bancare sprijinite de stat, prin acordarea primei de la stat celor ce economisesc prin acest sistem. Faptul că numai pentru economiile realizate īn 2008 statul a acordat clienţilor RBL aproximativ 2 milioane Euro demonstrează că īncepe să se conştientizeze importanţa şi siguranţa sistemului de economisire-creditare”, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.


Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre īmbunătăţirea situaţiei locative.
Īn acest sens, cei care īncheie contracte de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite īn lei, cu dobānzi fixe pe toată perioada creditului, mult sub nivelul pieţei, de 6% pe an.
Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc la depunerile anuale o primă de stat care, īncepānd cu anul 2009 este de 25% pe an, dar nu mai mult de 250 de euro, la care se adaugă o dobāndă de 3% oferită de bancă.

Finanţările obţinute pot fi folosite doar pentru īmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

Produsele oferite de RBL sunt vāndute īn prezent prin cele peste 550 de agenţii Raiffeisen Bank şi la partenerii noştrii de afaceri Consultanţă Financiară Germană.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii