BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a virat clientilor 15 milioane de Euro reprezentand prima de la stat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-04 11:40

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a virat, īn conturile clienţilor săi, aproximativ 15 milioane de Euro, reprezentānd cuantumul primei de stat aferente economiilor realizate din 2004 pānă īn prezent.

Potrivit cadrului legal de funcţionare al băncii, īn fiecare an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei virează īn conturile băncii (care solicită īn numele clienţilor săi prima de stat) cuantumul total al subvenţiilor acordate de statul romān persoanelor fizice care au īncheiat contracte de economisire-creditare cu RBL.

Īncepānd cu 1 ianuarie 2009, prima de stat s-a majorat de la 15% la 25% din suma economisită īn anul precedent īn sistemul de economisire-creditare. Īn valoare absolută, prima anuală a fost extinsă, prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Romāniei, de la 150 de Euro la 250 de Euro, echivalentul īn lei.

„Produsele de economisire-creditare sunt printre cele mai sigure produse de pe piaţa bancară romānească şi poate printre singurele produse bancare sprijinite de stat, prin acordarea primei de la stat celor ce economisesc prin acest sistem. Faptul că numai pentru economiile realizate īn 2008 statul a acordat clienţilor RBL aproximativ 2 milioane Euro demonstrează că īncepe să se conştientizeze importanţa şi siguranţa sistemului de economisire-creditare”, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.


Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre īmbunătăţirea situaţiei locative.
Īn acest sens, cei care īncheie contracte de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite īn lei, cu dobānzi fixe pe toată perioada creditului, mult sub nivelul pieţei, de 6% pe an.
Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc la depunerile anuale o primă de stat care, īncepānd cu anul 2009 este de 25% pe an, dar nu mai mult de 250 de euro, la care se adaugă o dobāndă de 3% oferită de bancă.

Finanţările obţinute pot fi folosite doar pentru īmbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

Produsele oferite de RBL sunt vāndute īn prezent prin cele peste 550 de agenţii Raiffeisen Bank şi la partenerii noştrii de afaceri Consultanţă Financiară Germană.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiSchimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

Amanarea ratelor la credite nu mai ajuta la nimic, dimpotriva

Amanarea ratelor la credite nu-i ajuta cu nimic pe cei cu credite cu dobanda variabila indexata la ROBOR. Dimpotriva, ar putea sa le cauzeze si mai multe probleme mai tarziu, cand vor trebui sa plateasca o rata si mai mare decat in prezent. In perioada pandemiei coronavirusului, amanarea detalii

  

Ultimele Comentarii