BANCI | Stirea Zilei

Raiffeisen Banca pentru Locuinte (RBL) a virat clientilor 15 milioane de Euro reprezentand prima de la stat

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-04 11:40

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a virat, n conturile clienţilor săi, aproximativ 15 milioane de Euro, reprezentnd cuantumul primei de stat aferente economiilor realizate din 2004 pnă n prezent.

Potrivit cadrului legal de funcţionare al băncii, n fiecare an, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Locuinţei virează n conturile băncii (care solicită n numele clienţilor săi prima de stat) cuantumul total al subvenţiilor acordate de statul romn persoanelor fizice care au ncheiat contracte de economisire-creditare cu RBL.

ncepnd cu 1 ianuarie 2009, prima de stat s-a majorat de la 15% la 25% din suma economisită n anul precedent n sistemul de economisire-creditare. n valoare absolută, prima anuală a fost extinsă, prin Ordonanţa de Urgenţă adoptată de Guvernul Romniei, de la 150 de Euro la 250 de Euro, echivalentul n lei.

Produsele de economisire-creditare sunt printre cele mai sigure produse de pe piaţa bancară romnească şi poate printre singurele produse bancare sprijinite de stat, prin acordarea primei de la stat celor ce economisesc prin acest sistem. Faptul că numai pentru economiile realizate n 2008 statul a acordat clienţilor RBL aproximativ 2 milioane Euro demonstrează că ncepe să se conştientizeze importanţa şi siguranţa sistemului de economisire-creditare, a declarat Alexandru Ciobanu, preşedintele Raiffeisen Banca pentru Locuinţe.


Raiffeisen Banca pentru Locuinţe oferă produse de economisire-creditare, orientate exclusiv spre mbunătăţirea situaţiei locative.
n acest sens, cei care ncheie contracte de economisire-creditare trebuie să economisească o perioadă de timp, după care pot obţine credite n lei, cu dobnzi fixe pe toată perioada creditului, mult sub nivelul pieţei, de 6% pe an.
Pe toată perioada de economisire, clienţii primesc la depunerile anuale o primă de stat care, ncepnd cu anul 2009 este de 25% pe an, dar nu mai mult de 250 de euro, la care se adaugă o dobndă de 3% oferită de bancă.

Finanţările obţinute pot fi folosite doar pentru mbunătăţirea domeniului locativ: renovare, modernizare, extindere, construcţie sau cumpărare de locuinţe.

Produsele oferite de RBL sunt vndute n prezent prin cele peste 550 de agenţii Raiffeisen Bank şi la partenerii noştrii de afaceri Consultanţă Financiară Germană.

Comentarii



Adauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  



Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea Zilei



Supraindatorarea la IFN-uri: „am rate de 3500 de lei si o pensie de 1800 de lei. Ce pot sa fac?”

Supraindatorarea populatiei cu credite facile, online, obtinute de la IFN-uri, este un fenomen pe care autoritatile ar trebui sa-l limiteze. Banca Nationala a Romaniei (BNR), institutia responsabila de supravegherea si reglementarea Institutiilor Financiare detalii

Care sunt cardurile de credit cu cele mai mici dobanzi?

Dobanzile pentru un card de credit variaza intre 17% la CEC Bank si 29% la OTP Bank, conform analizei unui numar de 15 tipuri de astfel de carduri de cumparaturi, oferite de 13 banci. Printre cardurile cu dobanzi reduse se mai afla cele din oferta Libra Bank - detalii

Ce dobanzi platesc bancile pentru depozitele in euro?

Dobanzile platite de banci pentru depozitele in euro pe un an depuse de persoanele fizice variaza in prezent intre 1% si 2,75%, conform topului realizat de Bancherul.ro pe baza ofertelor unui numar de 17 banci. Media dobanzilor pentru un depozit la termen de 12 detalii

Topul depozitelor bancare in lei cu cele mai mari dobanzi (actualizat)

Bancile cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie sunt TBI Bank, Intesa, CEC Bank, Eximbank si Patria Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro. Toate cele cinci banci platesc pentru un depozit in lei la termen de un an dobanzi de peste detalii

 



 

Ultimele Comentarii