BANCI | Stirea Zilei

Standard & Poor's scade ratingul bancilor din Israel, printre care Leumi

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-05-02 13:12

Agenţia de evaluare financiară Standard & Poor's (S&P) a coborât ratingurile băncilor israeliene Leumi le-Israel B.M., Hapoalim B.M. şi Israel Discount Bank Ltd., în contextul în care estimează că recesiunea mondială va afecta grav economia Israelului în acest an.

Standard & Poor's a coborât de la 'A-' la 'BBB+' ratingurile de credite pe termen lung ale băncilor Leumi şi Hapoalim, şi a confirmat ratingurile 'A-2' ale creditelor pe termen scurt.

De asemenea, S&P a mai coborât vineri de la 'BBB/A-2' la 'BBB/A-2' ratingurile pentru creditele pe termen lung şi pe termen scurt ale băncii Israel Discount Bank Ltd.

Perspectivele de rating ale celor trei bănci israeliene sunt negative.

"Acţiunea asupra ratingurilor reflectă estimările legate de impactul negativ al crizei economice mondiale şi interne asupra câştigurilor băncilor israeliene, şi asupra calităţii activelor", a anunţat Standard & Poor's.

S&P anticipează că recesiunea mondială va afecta grav economia israeliană în 2009. "Credem că perspectivele de creştere se vor deteriora semnificativ faţă de anii anteriori, produsul intern brut (PIB) real urmând să se comprime cu 1,5% în 2009 şi să înregistreze o creştere modestă de numai 0,8% în 2010", a declarat Magar Kouyoumdjian, analist în cadrul Standard & Poor's.

În contextul în care atât economia Israelului cât şi economia mondială au încetinit semnificativ în 2008, Leumi a afişat în al patrulea trimestru pierderi din valorile mobiliare şi din portofoliul interbancar, înregistrând şi o creştere a provizioanelor pentru credite.

Ratingurile Leumi se bazează pe poziţia puternică în piaţă şi pe franciza bancară internă, pe profilul puternic de finanţare şi pe nivelul bun de lichiditate.

"Credem că profilul financiar al băncii Leumi, deşi considerat în continuare satisfăcător, va fi puternic afectat de degradarea continuă a mediului de operare, mai ales din cauza încetinirii economice şi slăbirii pieţelor de capital, atât la nivel intern cât şi la nivel mondial", a mai spus Kouyoumdjian.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare sunt creditele de nevoi personale cu cele mai mici dobânzi?

Cele mai mici dobânzi la creditele de nevoi personale în lei le găsim la Banca Transilvania, BCR, Banca Românească, Garanti BBVA și CEC Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a analizat un număr de 23 de împrumuturi din oferta a 14 detalii

Topul bancilor cu cele mai mici dobanzi la un credit pentru casa in lei

Bancile cu cele mai bune dobanzi la un credit ipotecar in lei pentru cumpararea unui locuinte sunt Banca Comerciala Romana (BCR), ING Bank, Banca Transilvania (BT), CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro. Clasamentul a luat in calcul detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la un descoperit de cont/card (overdraft)

Primele trei banci care au cele mai mici dobanzi pentru un credit (linie de credit) tip descoperit de cont/card, cunoscut si ca overdraft, sunt Banca Romaneasca, CEC Bank si Garanti BBVA, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat un calcul cele mai importante 10 banci detalii

Care banci au cele mai mari dobanzi la depozitele in lei pentru populatie?

Cele mai mari dobanzi pentru depozitele in lei la termen de un an pentru populatie sunt la TBI Bank - 8%, First Bank - 5,65% si Intesa - 5,25%, conform topului realizat de Bancherul.ro. (vezi foto) Un grup de mai multe banci practica la acelasi termen detalii

  

Ultimele Comentarii