BANCI | Stirea Zilei

Scadere dramatica a profitului Bancii Transilvania

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-30 15:56

Banca Transilvania a raportat pentru primul trimestru al anului un profit brut de numai 1,02 milioane lei (240.000 euro), în scădere dramatică - cu 98% - faţă de rezultatul obţinut în perioada similară din 2008, în contextul crizei financiare şi a provizioanelor mari alocate, a anunţat joi banca. (VEZI COMUNICATUL BANCII TRANSILVANIA IN DOCUMENTUL ATASAT)

În primele trei luni din 2008, banca a avut un profit brut de 60,26 milioane lei.

"Vom monitoriza, şi de acum înainte, sănătatea portofoliului de credite şi aspectele care ţin de lichiditate şi de risc management. Rămânem foarte atenţi la reducerea costurilor şi ne adaptăm permanent la realităţile pieţei", a declarat Robert Rekkers, directorul general al Băncii Transilvania.

Astfel, Banca Transilvania precizează că profitul înainte de provizioane a crescut cu 65% în trimestrul I din 2009, la 92,59 milioane lei (21,73 milioane euro), comparativ cu nivelul din intervalul echivalent al anului trecut, când rezultatul a fost de 56,28 milioane lei.

Banca a alocat în primele trei luni din 2009 provizioane de 289 milioane lei (67,84 milioane euro), mai mari cu 40% faţă de cele constituite în primul trimestru din 2008, de 206 milioane lei.

Banca Naţională a României a demarat în luna februarie o verificare, suspectând, în sistemul bancar, un comportament neconform cu reglementările pieţei, prin care provizioanele din 2008 au fost trecute în 2009 pentru a putea raporta rezultate financiare pozitive, a declarat Nicolae Cinteză, directorul direcţiei de supraveghere din BNR.

Activele băncii au crescut în intervalul ianuarie - martie 2009 cu 15%, până la 19,57 miliarde lei, după ce la sfârşitul anului trecut activele totale se cifrau la 17,01 miliarde lei.

Banca Transilvania menţionează că, deşi activele au sporit în primul trimestru, plasamentele în credite nu au urmat aceeaşi tendinţă, cererea de credite diminuându-se pe fondul crizei internaţionale şi a condiţiilor de eligibilitate mai selective.

De asemenea, veniturile totale ale băncii au sporit cu 17% în primele trei luni, la 261,46 milioane lei (61,37 milioane euro), în vreme ce cheltuielile totale au avansat nesemnificativ (1%), până la 168,87 milioane lei (39,64 milioane euro).

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiSchimbarea ROBOR cu IRCC la credite: ce e bine sa stim

ROBOR este un indice de dobanda utilizat la acordarea de credite noi in lei cu dobanda variabila pentru persoane fizice, doar pana in luna mai 2019. Dupa aceasta data, conform OUG 19/2019, dobanda variabila la creditele noi in lei pentru persoane fizice, nu si pentru persoanele juridice, detalii

Banca Transilvania majoreaza la 4% dobanda la depozitele pe 6 luni si 1 an. Vezi topul bancilor cu cele mai mari dobanzi la depozitele in lei

Banca Transilvania (BT) a majorat la 4% dobanda pentru un depozit in lei pentru persoane fizice la termene de 6 luni si un an, aceasta fiind cea mai mare dobanda platita de bancile mari pentru economiile in lei. (vezi topul dobanzilor, in detalii

Bancile sunt pregatite sa-i ajute pe cei care vor avea probleme cu plata ratelor la credite

Creșterea accentuată a prețurilor, războiul de lângă România, majorarea dobânzilor, reprezintă motive de îngrijorare pentru consumatorii români de servicii și produse financiare. Reprezentanții sistemului bancar transmit detalii

Amanarea ratelor la credite nu mai ajuta la nimic, dimpotriva

Amanarea ratelor la credite nu-i ajuta cu nimic pe cei cu credite cu dobanda variabila indexata la ROBOR. Dimpotriva, ar putea sa le cauzeze si mai multe probleme mai tarziu, cand vor trebui sa plateasca o rata si mai mare decat in prezent. In perioada pandemiei coronavirusului, amanarea detalii

  

Ultimele Comentarii