BANCI | Stirea Zilei

PDL si PSD decid astazi soarta conducerii CEC Bank

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-27 23:14

Democrat liberalii intenţionează să-l menţină pe Radu Graţian Gheţea în funcţia de preşedinte al CEC Bank, subiectul urmând să fie discutat şi în şedinţa coaliţiei PDL-PSD, programată pentru marţi, au declarat pentru NewsIn surse din PDL.

"Noi nu intenţionăm să-l schimbăm din funcţie pe Gheţea" au precizat sursele citate, arătând că problema va fi tranşată marţi dimineaţă, de conducerile PDL şi PSD.

În martie, preşedintele AVAS, Mircea Ursache, din partea PSD, declara că Adunarea Generală a Acţionarilor CEC Bank se va întruni pentru aprobarea bilanţului băncii pe 2008, precum şi pentru schimbarea conducerii băncii.

"Componenţa consiliul de administraţie va fi schimbată, pentru că majoritatea membrilor nu mai au nicio funcţie în Ministerul de Finanţe. În viziunea mea, cel mai potrivit dintre numele vehiculate pentru preluarea conducerii CEC este Enache Jiru, deoarece el a mai condus banca", a spus Ursache, care este şi membru PSD.

Enache Jiru este în prezent şeful comisiei de selecţie a administratorului Fondului Proprietatea, unde l-a înlocuit pe Sebastian Vlădescu.

Jiru a fost secretar de stat în Ministerul Finanţelor şi preşedinte al CEC în perioada guvernului Năstase. În 2007-2008, el a fost directorul general al MKB Romexterra Fond de Pensii.

PDL ar putea avea pretenţia să numească preşedintele CEC Bank, în condiţiile în care la şefia Eximbank - cealaltă bancă deţinută majoritar de stat - a fost numit, spre finalul lunii februarie, cumnatul lui Mircea Geoană, Ionuţ Costea.

Costea a înlocuit-o în funcţie pe Carmen Radu. El a fost preşedinte al Emporiki Bank România din toamna lui 2008 şi anterior preşedintele al Raiffeisen Banca pentru Locuinţe, începând din 2004.

AVAS deţine 95,374% din capitalul Eximbank, restul acţiunilor aflându-se în posesia celor cinci societăţi de investiţii financiare: SIF Banat Crişana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia şi SIF Oltenia.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii