BANCI | Stirea Zilei

Credit Agricole si Generali si-au unit fortele pentru controlul bancii Intesa

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-26 10:40

Asigurătorul italian Generali şi banca franceză Credit Agricole şi-au unit forţele, vineri, pentru a controla cel mai mare pachet de acţiuni la cea mai mare bancă italiană, Intesa Sanpaolo, relatează Reuters.

Alianţa pe trei ani oferă celor doi parteneri controlul a 10,89% din capitalul Intesa Sanpaolo şi ntăreşte rolul Credit Agricole n banca italiană.

Acordul prevede ca Generali, cel mai mare asigurător italian, şi Credit Agricole să propună o listă comună de nominalizări pentru consiliul de supraveghere al Intesa Sanpaolo, au anunţat cele două companii proaspăt aliate, ntr-un comunicat comun. De asemenea, Generali şi Credit Agricole se vor consulta n numirea candidaţilor pentru comitetul executiv al băncii italiene.

Generali şi banca franceză se vor consulta şi pentru unele elemente de pe agenda şedinţelor consiliului de supraveghere ce sunt de interes strategic pentru ambele părţi.

Credit Agricole deţine 5,82% din acţiunile Intesa Sanpaolo, cea mai mare bancă italiană după valoarea de piaţă, n timp ce Generali are o participaţie de 5,07%. Cel mai mare acţionar unic este Compagnia di Sanpaolo, ce deţine 7,96% din Intesa Sanpaolo.

Credit Agricole a fost unul din acţionarii principali ai băncii Intesa, nainte ca aceasta să fuzioneze cu Sanpaolo IMI, n 2007. Autoritatea italiană antitrust nu a aprobat ca banca franceză să deţină n mod direct un loc n consiliul de supraveghere al Intesa Sanpaolo.

Acţiunile Intesa Sanpaolo erau n apreciere cu 1,44%, la 2,2925 euro, spre finalul şedinţei de vineri, n linie cu evoluţia indicelui DJ Stoxx al sectorului bancar.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCe pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

Numarul de clienti ai bancilor romanesti, neschimbat in ultimii 7 ani

Numarul de clienti ai bancilor romanesti a ramans neschimbat pe parcursul ultimilor sapte ani, conform unui sondaj realizat de Consiliul Concurentei printre primele 10 banci romanesti. Concluzia este surprinzatoare, in conditiile dezvoltarii economice a tarii si implicit a veniturilor detalii

La care banci cumparam/vindem euro la cel mai bun curs de schimb valutar?

Daca vreti sa cumparati euro de la ghiseul unei banci, cel mai bun curs de schimb valutar il gasiti la CEC Bank (4,9900 lei pentru 1 euro), singura banca la care cotatia euro/leu se afla inca sub 5 lei. (vezi foto) Alte trei banci vand 1 euro cu fix 5 lei: Banca Transilvania detalii

  

Ultimele Comentarii