BANCI | Stirea Zilei

ING se reorganizeaza, dar afacerile din Romania vor fi consolidate

Trimite stirea unui prieten
Nume *
E-mail *
E-mail prieten *
Mesaj
Cod validare * Turing Number
Tastati codul din imagine (doar cifre)
195.154.184.126

Autor: Bancherul.ro
2009-04-12 17:25

ING Groep NV, cel mai mare grup olandez de servicii financiare, vrea să vândă o parte din activele deţinute în încercarea de a strânge 8 miliarde euro, dar îşi va consolida afacerile din sectorul de retail bancar, din România, Polonia şi Turcia, conform unui comunicat.

Compania estimează că va vinde între 10 şi 15 dintre afacerile deţinute, “în timp şi în contextul condiţiilor din pieţe”, compania sperând la o sumă finală între şase şi opt miliarde euro.

Grupul de servicii financiare, care activează pe piaţă din 1743, a anunţat în februarie că va stabili care unităţi vor fi vândute, după ce a raportat pierderi de 3,71 miliarde euro, în al patrulea trimestru.

ING a primit 10 miliarde euro în octombrie 2008, din partea guvernului olandez. Grupul a disponibilizat până acum mai mult de jumătate din cele 7.000 de locuri de muncă pe care vrea să le elimine, în încercarea de a reduce costurile operaţionale cu un miliard euro, în 2009.

Grupul ING, creat în 1991 prin fuziunea dintre Nationale-Nederlanden şi NMB Postbank Group, a afişat prima pierdere în al treilea trimestru, când a înregistrat o devalorizare a titlurilor, obligaţiunilor, ipotecilor şi activelor legate de falimentul Lehman Brothers Holdings Inc.

Grupul ING este prezent pe piaţa din România cu afaceri bancare, de asigurări, pensii private, leasing şi factoring prin: ING Bank România, ING Lease, ING Commercial Finance, ING Real Estate Investment Management, ING Asigurări de Viaţă şi ING Fond de Pensii.

“Aceasta decizie confirma ca operatiunea pe care am dezvoltat-o de la zero in Romania este solida. Romania, Polonia si Turcia sunt principalele tari pe care se concentreaza ING in Europa de Est. Vor exista schimbari manageriale la nivelul grupului”, a declarat pentru Business Standard Misu Negritoiu, directorul general al ING Bank sucursala Romania.

Sucursala din Romania a grupului olandez ING, care a obtinut anul trecut un profit brut de 29 mil. euro, nu are in plan pentru acest an o crestere agresiva pe piata locala, ci se va concentra pe reducerea costurilor, pe un management atent al riscurilor si intentioneaza sa mentina numarul actual al unitatilor si al personalului.

“Pentru anul 2009 va fi mai degraba vorba despre o consolidare a businessului. Avem in plan o crestere moderata a venitului si nu intentionam sa ne mai extindem reteaua in 2009”, puncteaza Negritoiu.

ING Bank Romania continua creditarea cu prudenta pe piata locala, finantarile provenind din resursele atrase din depozite si dintr-o linie de finantare pe termen lung, de 150 mil. euro, intermediata de banca-mama.

Valoarea activelor inregistrata de sucursala din Romania la finele anului trecut a fost de 2,78 mld. euro, banca situandu-se pe locul 10 in topul jucatorilor dupa active.

ComentariiAdauga un comentariu
Nume *:

E-mail *:
(nu se afiseaza pe site)
Subiect:
*
Comentariu:

Turing Number

Tastati codul din imagine (doar cifre)  Adauga un comentariu folosind contul de Facebook

Alte stiri din categoria: Stirea ZileiCare banci au cel mai bun curs valutar pentru platile cu cardul?

Cel mai bun curs valutar pentru platile in euro cu cardurile de debit il gasim la Banca Transilvania (BT), iar cel mai dezavantajos este la Raiffeisen Bank, conform topului realizat de Bancherul.ro, care a luat in calcul cotatiile publicate de 14 banci (vezi foto). Astfel, BT aplica o detalii

Care banci au cele mai mici dobanzi la creditele ipotecare?

Dobanzile la creditele ipotecare sunt in prezent mai mici decat anul trecut, desi Banca Nationala a Romaniei (BNR) a majorat rata de referinta de trei ori, incepand cu octombrie 2021, de la 1,5% la 2%. Dobanda Anuala Efectiva (DAE), indicatorul pentru costul total al unui credit, care detalii

Ce pot sa fac daca banca sau IFN-ul nu-mi raspunde la o reclamatie?

Atunci cand ai o problema cu banca sau IFN-ul si nu poti sa o rezolvi, fie pentru ca nu primesti raspuns la reclamatie, fie pentru ca acesta nu te multumeste, solutia este sa te adresezi CSALB (Centrul de Solutionare Alternativa a Litigiilor in domeniul detalii

Indicele IRCC pentru creditele in lei cu dobanda variabila creste usor, la 1,17%

IRCC (Indicele de Referinta pentru Creditele Consumatorilor), indicatorul care face parte din componenta dobanzilor variabile la creditele in lei, alaturi de marja fixa a bancii, creste putin, la 1,17%, de la 1,08%, de la 1 ianuarie 2022. IRCC este relevant pentru creditele noi in lei cu detalii

  

Ultimele Comentarii